Amnesty International podporuje Prague Pride 2011

V sobotu 13. srpna se v ulicích Prahy uskuteční pochod homosexuálů, leseb, bisexuálů a transgender osob (LGBT). Akce proběhne v rámci pětidenního Festivalu hrdosti a tolerance s názvem Prague Pride 2011. Svou účast přislíbila také Amnesty International ČR.

„Každý má právo na život bez diskriminace. Chceme podpořit právo na svobodu projevu a shromažďování a vyjádřit nesouhlas s útoky na osoby jiné sexuální orientace či genderové identity,“ uvedla k akci Dáša van der Horst, ředitelka Amnesty International ČR.

Amnesty International podporuje tzv. Prides po celé Evropě. V zemích jako je Rusko, Ukrajina nebo Moldavsko se ale dodnes Pride na podporu LGBT lidí zorganizovat nepodařilo. V některých případech státní úřady pochod nepovolily, jindy představovala hrozba fyzického násilí příliš vážné riziko, které se účastníci neodvážili podstoupit.

V zemích jako je Slovensko, Maďarsko, Bulharsko a Srbsko pochody LGBT hrdosti proběhly. Doprovázely je však výhružky nebo fyzické násilí.

Více informací naleznete na www.amnesty.cz nebo www.praguepride.cz

1.8.2017

Amnesty na Prague Pride přivede živé knížky a vzdá hold obráncům LGBT práv

V pátek 11. srpna živá knihovna s menšinami na Střeláku. V sobotním průvodu nás nepřehlédnete!

15.8.2017

ČT vstup z Živé knihovny na Prague Pride

7.8.2017

Kdo jsou obránci a obránkyně LGBT práv?

Obránci LGBT práv po celém světě se setkávají s mnoha, často velmi propracovanými, útoky ze stran úřadů a nestátních aktérů, kteří brání jejich práci jak v přímém kontaktu s lidmi, tak v online prostoru.

3.8.2016

Prague Pride 2016 s Amnesty

Živá knihovna, průvod i promítání Amnesty video dokumentu.