Amnesty International podporuje Prague Pride 2011

V sobotu 13. srpna se v ulicích Prahy uskuteční pochod homosexuálů, leseb, bisexuálů a transgender osob (LGBT). Akce proběhne v rámci pětidenního Festivalu hrdosti a tolerance s názvem Prague Pride 2011. Svou účast přislíbila také Amnesty International ČR.

„Každý má právo na život bez diskriminace. Chceme podpořit právo na svobodu projevu a shromažďování a vyjádřit nesouhlas s útoky na osoby jiné sexuální orientace či genderové identity,“ uvedla k akci Dáša van der Horst, ředitelka Amnesty International ČR.

Amnesty International podporuje tzv. Prides po celé Evropě. V zemích jako je Rusko, Ukrajina nebo Moldavsko se ale dodnes Pride na podporu LGBT lidí zorganizovat nepodařilo. V některých případech státní úřady pochod nepovolily, jindy představovala hrozba fyzického násilí příliš vážné riziko, které se účastníci neodvážili podstoupit.

V zemích jako je Slovensko, Maďarsko, Bulharsko a Srbsko pochody LGBT hrdosti proběhly. Doprovázely je však výhružky nebo fyzické násilí.

Více informací naleznete na www.amnesty.cz nebo www.praguepride.cz

26.7.2018

Prague Pride 2018 s Amnesty

Živá knihovna nabídne rozhovory s LGBT+ osobnostmi, Romem i bezdomovci. V průvodu upozorníme na práva gayů a leseb v Rusku, na stánku bude „cestovka.“

30.4.2018

The new Amnesty International campaign reminds of the absurdity of the Russian law against homosexual propaganda in relation with the upcoming football championship.

1.8.2017

Amnesty na Prague Pride přivede živé knížky a vzdá hold obráncům LGBT práv

V pátek 11. srpna živá knihovna s menšinami na Střeláku. V sobotním průvodu nás nepřehlédnete!

15.8.2017

ČT vstup z Živé knihovny na Prague Pride