Guilty Verdict in Bolotnaya Case

In what Amnesty International is calling a show trial, eight defendants in the Bolotnaya Square case have been given a guilty verdict. The verdicts in the Bolotnaya case are part of a wider clampdown on freedoms of assembly, association and expression since Vladimir Putin resumed the Russian presidency on 7 May 2012. Amnesty International is calling for the immediate and unconditional release of Artiom Saviolov, Stepan Zimin, Denis Lutskevich, Aleksey Polikhovich, Sergey Krivov and Yaroslav Belousov. They are prisoners of conscience, and all charges against them should be dropped. Amnesty also calls on the Russian authorities to repeal legislation introduced following Vladimir Putin’s return to the Presidency restricting the rights to freedom of expression, assembly and association.

25.11.2017

Amnesty International a Truly.Media spojují své síly v boji proti "fake news"

Amnesty International se stává prvním externím klientem společnosti Truly.Media. Ta představuje průlomovou platformu zaměřenou na řešení "fake news" (falešných zpráv) pomocí digitálních identifikačních technik k rozpoznání autentických a podvodných příspěvků v sociálních médiích.

14.6.2017

ČRo Plus o obvinění šéfa turecké Amnesty - v čase od 36:20

24.8.2017

Erkin Musajev je VOLNÝ!

10. srpna byl Erkin propuštěn. V osobním vzkazu pro Amnesty International děkuje všem, kdo je podpořili.

9.12.2016

Dolma Tso propuštěna!

Po třech letech věznění byla Dolma Tso 4. prosince 2016 propuštěna.