Neadekvátní podmínky ve vězení

Ani jeden z 13 uvězněných aktivistů nemá přístup ke specializované lékařské péči. „Za posledních šest měsíců jsem neměl přístup k vyšetření CT (počítačová tomografie), které by umožnilo zjistit, zda se rakovina, kterou jsem trpěl, nevrátila. Vyšetření se má přitom provádět každé dva měsíce,“ uvedl Hassan Mshaima, jeden z aktivistů. Dodal, že podle vězeňské služby je povinností rodin všech uvězněných opozičních aktivistů dodávat do vězení léky. Všech 13 vězňů proti tomu vzneslo námitky s odůvodněním, že léky a lékařská péče patří mezi základní práva všech vězňů. Dr ' Abdel - Jalil al - Singace a Hassan Mshaima se mohli poprvé po deseti měsících setkat se svými rodinami, a to i přesto, že stále odmítají nosit vězeňský mundúr. Všech 13 mužů odmítlo hned po nástupu do vězení nosit vězeňské oblečení. Vedení věznice jim proto nedovolilo žádné návštěvy. Jedenáct z nich začalo mundúry nosit v létě minulého roku. Těm věznice příležitostně návštěvy povoluje. Abdullah al - Mahrous dostal propustku z věznice v lednu 2014, aby se mohl zúčastnit pohřbu své manželky. Úřady opětovně odmítaly jeho prosby, když se pokoušel svou nemocnou ženu navštívit v nemocnici.

14.7.2020

Půjde polská aktivistka do vězení kvůli duhové svatozáři?

Polská prokuratura posílá případ Podlešné před soud.

22.6.2020

Vyjádřila solidaritu, tak ji převezli do jiného vězení!

Dne 24. prosince 2019 byla podle informací, které uvedla v otevřeném dopise, Narges Mohammadiová během převozu do vězení Zanjan vystavena špatnému zacházení.

9.12.2019

Waleed Abu Al-Khair drží ve vězení hladovku

Waleed je ve vězení vystaven mučení a dalšímu špatnému zacházení.

2.5.2019

Venezuelský opoziční lídr Leopoldo López je na svobodě!

Leopoldo López přežil několik pokusů o atentát, byl obviněn z 26 trestných činů. V roce 2015 byl odsouzen k 13letému trestu. V roce 2017 byl sice propuštěn z vězení, ale trest si dál odpykával v domácím vězení. Teď je Leopoldo López konečně na svobodě.