Liu Xia úřady konečně umožnily přístup k lékařské péči

Liu Xia (53), která v lednu 2014 prodělala v domácím vězení infarkt, se dočkala lékařské péče v jedné z pekingských nemocnic. Podle lékařů trpí Liu především stresem, úzkostmi a depresemi, které se budou i nadále zhoršovat, pokud se její současné životní podmínky nezmění. Přátelé, kteří s Liu mluvili po telefonu, uvedli, že se její stav mírně zlepšil.

30.9.2019

Ahmed H. je volný!

Kyperské úřady umožnily Syřanovi Ahmedu H., který byl v Maďarsku nespravedlivě odsouzen za údajný terorismus, vrátit se domů k rodině.

2.4.2019

Atena Daemiová, íránská bojovnice za ochranu lidských práv, byla odsouzena k 7letům odnětí svobody během 15 minutového stání.

Provinění? Nenásilné projevy na sociálních sítí a rozdávání letáčků podporující zrušení trestu smrti.

20.3.2019

Třetí výročí přijetí dohody o navracení migrantů mezi EU a Tureckem

U příležitosti 3. výročí přijetí dohody mezi EU a Tureckem promítla Amnesty na jednu ze stěn Akropole vzkaz: „Lidskost především“. Ten má evropským lídrům připomenout situaci tisíců migrantů a uprchlíků držených v příšerných podmínkách na řeckých ostrovech v nejistotě, co s nimi bude dál.

14.5.2019

Asia Bibiová je konečně volná!

Pákistánská křesťanka Asia Bibiová se bezpečně dostala z Pákistánu do Kanady, kde získala azyl. Informaci 8. května oznámil její právník. O den později zprávu potvrdilo i pákistánské ministerstvo zahraničních věcí. Bibiová už se v Kanadě setkala se svými dětmi.