Liu Xia úřady konečně umožnily přístup k lékařské péči

Liu Xia (53), která v lednu 2014 prodělala v domácím vězení infarkt, se dočkala lékařské péče v jedné z pekingských nemocnic. Podle lékařů trpí Liu především stresem, úzkostmi a depresemi, které se budou i nadále zhoršovat, pokud se její současné životní podmínky nezmění. Přátelé, kteří s Liu mluvili po telefonu, uvedli, že se její stav mírně zlepšil.

2.4.2020

Bosna a Hercegovina se rozhodla zadržovat tisíce migrantů v nelidských táborech a tím ohrozit jejich životy

V Bosně a Hercegovině, v kantonu Una-Sana, se místní orgány rozhodly násilně přemístit tisíce migrantů žijících v této oblasti do vesnice Lipa do zcela nevyhovujícího stanového tábora, kde budou následně drženi v detenčním zařízení.

28.5.2020

Honduraská vláda poskytla ochranu členům COPINH

Organizace COPINH (Občanská rada lidových a domorodých organizací Hondurasu), která ještě v loňském roce hlásila četné útoky na své členy konečně získala podporu honduraské vlády, která jim od ledna 2020 slíbila ochranu před dalšími útoky.

30.9.2019

Ahmed H. je volný!

Kyperské úřady umožnily Syřanovi Ahmedu H., který byl v Maďarsku nespravedlivě odsouzen za údajný terorismus, vrátit se domů k rodině.

14.5.2019

Asia Bibiová je konečně volná!

Pákistánská křesťanka Asia Bibiová se bezpečně dostala z Pákistánu do Kanady, kde získala azyl. Informaci 8. května oznámil její právník. O den později zprávu potvrdilo i pákistánské ministerstvo zahraničních věcí. Bibiová už se v Kanadě setkala se svými dětmi.