Liu Xia úřady konečně umožnily přístup k lékařské péči

Liu Xia (53), která v lednu 2014 prodělala v domácím vězení infarkt, se dočkala lékařské péče v jedné z pekingských nemocnic. Podle lékařů trpí Liu především stresem, úzkostmi a depresemi, které se budou i nadále zhoršovat, pokud se její současné životní podmínky nezmění. Přátelé, kteří s Liu mluvili po telefonu, uvedli, že se její stav mírně zlepšil.

2.4.2019

Atena Daemiová, íránská bojovnice za ochranu lidských práv, byla odsouzena k 7letům odnětí svobody během 15 minutového stání.

Provinění? Nenásilné projevy na sociálních sítí a rozdávání letáčků podporující zrušení trestu smrti.

20.3.2019

Třetí výročí přijetí dohody o navracení migrantů mezi EU a Tureckem

U příležitosti 3. výročí přijetí dohody mezi EU a Tureckem promítla Amnesty na jednu ze stěn Akropole vzkaz: „Lidskost především“. Ten má evropským lídrům připomenout situaci tisíců migrantů a uprchlíků držených v příšerných podmínkách na řeckých ostrovech v nejistotě, co s nimi bude dál.

15.6.2018

Zdraví Zejnab Jalalianové se ve vězení stále zhoršuje

Íránská kurdka Zejnab Jalalianová je vystavena mučení íránskými orgány, které úmyslně znemožňují její přístup k potřebné lékařské péči, navzdory zhoršujícímu se zdraví vězněné ženy.

26.9.2018

Írán: Úřady záměrně ohrožují zdraví vězněného aktivisty s rakovinou

Arash Sadeghi, íránský aktivista a bojovník za lidská práva, byl v roce 2016 odsouzen k 19 letům odnětí svobody a je považován za vězně svědomí. Od jeho zatčení je mu odpírán přístup k dostatečné lékařské péči, ačkoliv je ve špatném zdravotním stavu.