V Zimbabwe bylo nalezeno 12 umučených těl

Amnesty International (AI) včera ve večerních hodinách oznámila nález dvanácti těl, která byla objevena v různých částech Zimbabwe. Většina obětí nesla stopy mučení, které mělo za následek smrt.

Oběti měly být údajně uneseny sympatizanty vládní strany ZANU-PF. Únosci byli v některých případech doprovázeni ozbrojenými muži, podle všeho vládními agenty.

Čtyři z obětí byly podle dostupných informací předevčírem uneseny mládeží podporující stranu ZANU-PF ve městě Chitungwiza. K únosu došlo v domě politického představitele zvoleného za Hnutí za demokratickou změnu (MDC). Pět těl bylo nalezeno v provincii Masvingo, dvě v provincii Midlands a jedno v hlavním městě Harare. Další žena zemřela včera v nemocnici v Harare v důsledku útoku mladých příznivců ZANU-PF.

Amnesty International rovněž obdržela svědectví, podle kterých se vojáci chystají obcházet obyvatele a nutit je, aby ve volbách 27. června dali hlas prezidentu Mugabemu.

"Vláda musí veřejně odsoudit veškeré akty násilí, kterého se dopouštějí příznivci ZANU-PF, 'váleční veteráni' a vojáci," prohlásila Amnesty International.

"Vláda musí stáhnout vojáky, kteří jsou rozmístěni ve venkovských i městských oblastech, kde podněcují útoky proti stoupencům opozice."

28.6.2017

Bezdomovec z Vermontu zachránil život řidiči po dopravní nehodě

Bezdomovec, který žil na kraji lesa těsně u dálnice ve Vermontu, se stal svědkem vážné automobilové nehody. Nezaváhal a ihned běžel řidiči na pomoc. Ten zůstal zaklíněný pod autem.

28.6.2017

V Berlíně otevřeli novou mešitu pro ženy i homosexuály

Mešita, která se otevřela v Berlíně minulý týden, umožňuje vstup ženám, ateistům nebo homosexuálům. Má představovat přívětivou stránku islámu.

27.6.2017

Sinopsis k případu Siao-po

26.6.2017

Když je návrat domů rozsudkem smrti

Násilné deportace uprchlíků zpět do nebezpečné země porušují mezinárodní právo.