Manželka Ildara v Praze

Článek

Manželka Ildara Dadina, Anastasia Zotova, navštívila Prahu a předala vzkaz aktivistům a aktivistám v České republice.

Děkuji moc všem za to, že jste přišli podpořit naši rodinu v boji proti mučení v ruských věznicích! Jsem velmi vděčná všem, kdo projevili živý zájem o naši situaci a velmi nám pomohli - apelem na evropské politiky a řadou podpisů proti mučení a jiným formám bezpráví v Rusku. Velmi ráda bych s vámi byla nyní v Praze. V tuto chvíli, když budete číst tento dopis, jedu vlakem na sever Ruska a zítra, tedy ve středu, se mohu setkat s manželem ve vězení. Pokud bych tam nyní nejela, další šance bude až za šest měsíců. Velmi se bojím o svého manžela Ildara, protože je mu vyhrožováno zabitím a opakovaně jej bili. Je to typický příběh pro mou zemi. Mnoho matek a žen usíná v slzách, protože neví, co se děje s jejich blízkými. Občané Ruska mohou velmi těžko bojovat proti mučení, protože naše požadavky jsou ignorovány ze strany úřadů. Tak bych vás ráda požádala o pomoc – řekněte svým poslancům o stavu práv v ruských věznicích, požádejte je, aby nám pomohli! Můžete minimálně podepsat petici a upozornit tak na vážnou a důležitou otázku a tím pomoci uchránit nejeden život.

S pozdravem

Anastasia Zotova, manželka Ildara Dadina

8. 11. 20016

Rozhovor s Anastázií z BBC - anglicky.

ZůstaŇme v kontaktu

Odebírejte novinky a petice emailem.

Souhlasím se zpracováním osobních údajů podle Zásad o ochraně a zpracování osobních údajů AI ČR