Vitalina Kovalová organizuje setkání LGBT v rodném Užhorodě na západě Ukrajiny

  Článek

LGBTI   Ukrajina publikován 1.3.2019

Mladá aktivistka bojující za práva diskriminované skupiny LGBTI organizuje meeting na Mezinárodní den žen - v předchozích letech už čelila násilným útokům.

Vitalina Kovalová je ukrajinská aktivistka bojující za práva minority LGBTI. V minulosti byla již nejméně dvakrát napadena - pokaždé na MDŽ, kdy se veřejně přihlásila k homosexuální komunitě a účastnila se nenásilných protestů. Vyšetřování předchozích napadení není dodnes uzavřeno. Nyní Vitalina organizuje meeting na podporu LGBTI ve svém rodném městě Užhorodě na západě Ukrajiny.

Aktuální petice

  Rusko

Zdravotní sestřička z Krymu si odpykává sedmiletý trest, hrozí jí další vězení za vlastizradu a nutně potřebuje lékařskou péči. Pomůžete?

Irina Danilovič (Irina Danilovich) je zdravotní sestra z Ruskem okupovaného Krymu. Otevřeně kritizovala systém zdravotní péče na Krymu a odsuzovala politicky motivované stíhání obránců lidských práv. Za to byla ve vykonstruovaném procesu odsouzena k sedmi letům vězení. Ve vězení je jí odpírána zdravotní péče a její zdravotní stav je vážný. Pomozte jí podpisem petice.

 

Aktuální počet podpisů: 1172 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...