Kulturou za lidská práva v Maďarsku a Polsku. Podívejte se na AMNESTY SLAM

Blog

V rámci oslav dvojitého výročí vzniku Amnesty (60 let od založení hnutí a 30. výročí působení v ČR) jsme ve spolupráci se Slam Poetry CZ uspořádali program spojující lidská práva a poezii. Podívejte se na záznam večera.

Online večerem provedl Anatol Svahilec, vystoupila řada slamerů se svými lidskoprávně orientovanými texty. Dále vystoupila ředitelka české Amnesty Linda Sokačová v diskuzi o našem současném fungování a také Hana Jeřábková aka Leo se vstupem o historii a obecné koncepci hnutí Amnesty. Pokud jste náš streamovaný AMNESTY SLAM nestihli, můžete se na něj podívat ze záznamu:

Večer jsme také věnovali tématu narůstajícího porušování práv a svobod v sousedním Polsku a nedalekém Maďarsku. Tam totiž již několik let značně "přituhuje". Za řešení situace můžete podepsat online petici, apelující na ochranu principů právního státu. Více o tom, jak vážná lidskoprávní situace v těchto zemích panuje, se dozvíte na webu www.prituhuje.cz.