© Amnesty International

Kulturou za lidská práva v Maďarsku a Polsku. Podívejte se na AMNESTY SLAM

  Blog

V rámci oslav dvojitého výročí vzniku Amnesty (60 let od založení hnutí a 30. výročí působení v ČR) jsme ve spolupráci se Slam Poetry CZ uspořádali program spojující lidská práva a poezii. Podívejte se na záznam večera.

Online večerem provedl Anatol Svahilec, vystoupila řada slamerů se svými lidskoprávně orientovanými texty. Dále vystoupila ředitelka české Amnesty Linda Sokačová v diskuzi o našem současném fungování a také Hana Jeřábková aka Leo se vstupem o historii a obecné koncepci hnutí Amnesty. Pokud jste náš streamovaný AMNESTY SLAM nestihli, můžete se na něj podívat ze záznamu: 

 

Večer jsme také věnovali tématu narůstajícího porušování práv a svobod v sousedním Polsku a nedalekém Maďarsku. Tam totiž již několik let značně "přituhuje". Za řešení situace můžete podepsat online petici, apelující na ochranu principů právního státu. Více o tom, jak vážná lidskoprávní situace v těchto zemích panuje, se dozvíte na webu www.prituhuje.cz.

Aktuální petice

  Česká republika

Lidská práva a principy právního státu musejí být v Evropě chráněny

Lidé v Maďarsku a Polsku čelí v čím dál větší míře omezování svobody projevu, cenzuře médií, omezování nezávislosti soudů, útokům na příslušníky menšin a dalšímu porušování lidských práv nebo oslabování demokratických hodnot.

 

Aktuální počet podpisů: 3241 Náš cíl: 3500

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...