© Private

Svět na Ilhama Tohtiho nezapomíná

  Článek

Po jeho osvobození volají aktivisté i politici. V březnu tohoto roku vyšla kniha komplementující jeho eseje a články napsané před verdiktem doživotního trestu.

Na propuštění Tohtiho apeluje například senátor Spojených států amerických Jeff Merkley. Ten spolu s dalšími k osmému výročí jeho zadržení vydal prohlášení, v němž Čínu vyzval k propuštění Tohtiho a ukončení genocidy v Sin-ťiangu.

V březnu 2022 pak vyšla kniha s názvem My Ujguři nemáme slovo (We Uyghurs have no say), která sestává z esejů a článků, jež ekonom sepsal před svým zadržením v roce 2014. Obsahuje řadu textů, které se zachovaly po zrušení webových stránek vytvořených disidenty, na nichž byly publikovány.

Aktuální petice

  Čína

ČÍNA: LIDSKOPRÁVNÍ AKTIVISTKA MĚSÍCE DRŽENA V IZOLACI: LI ČCHIAO-ČCHU

Dne 16. února 2020 pekingská policie zatkla obránkyni lidských práv a výzkumnici v oblasti pracovního práva Li Čchiao-čchu (Li Qiaochu). Mladá aktivistka už několik měsíců neměla možnost kontaktovat rodinu nebo svého právníka.

 

Aktuální počet podpisů: 2648 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...