© Amnesty International

Vítejte v Čečensku –⁠ dokument o hororové realitě

  Článek

LGBTI   Rusko publikován 4.5.2021

V roce 2020 vyšel dokumentární film režiséra Davida France mapující temnou etapu pro čečenskou LGBTI komunitu. Situace se od premiéry filmu bohužel nezlepšila.

Dokument diváka seznamuje s osudy několika uprchlíků, kteří si únikem ze země zachránili holý život. Opustit zemi jim pomohla organizace Russia LGBT network.

Jako čečenský gay totiž můžete být zatčeni, mučeni, týráni, usmrceni, a to dokonce vlastní rodinou. Pro rodinu znamená homosexuální orientace jejího člena společenskou potupu, a tu lze nejjednodušeji vykoupit krví. K usmrcení rodinných příslušníků jiné orientace dokonce vyzývá vláda. 

Postavení čečenských gayů, leseb nebo transgender osob je tristní a tito nevinní lidé jsou státní mocí neospravedlnitelně perzekuování. 




Aktuální petice

  Rusko

Homosexuálům v Čečensku hrozí mučení a smrt, nejméně dva lidé zemřeli

Od konce prosince policie v Čečensku zadržela a mučila minimálně čtyřicet osob podezřelých z homosexuality, nejméně dva lidé byli údajně umučeni k smrti.

 

Aktuální počet podpisů: 2454 Náš cíl: 2500

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...