Activists Released from Hostage Situation

Oleksiy Gritsenko and Sergiy Suprun were released early in the morning on 20 March at a village on the border between Kherson region in mainland Ukraine and the Crimea. Natalya Lukyanchenko had been released earlier. Six other hostages were also released including the Commander of the Ukrainian Navy. Oleksiy Gritsenko reported on his Facebook page: “We will soon be in Kherson. There are seven of us. Yury Shevchenko (another freed hostage) has been shot in the legs. The first wish is for a wash….” Anatoliy Gritsenko, father of Oleksiy Gritsenko, thanked Amnesty International today for our campaigning on behalf of the three activists and reported that they were still in Kherson region but expected to make their way home soon.

19.10.2015

Chen Zhenping na svobodě!

Máme velkou radost, že se s vámi můžeme podělit o dobré zprávy. Vězenkyně svědomí, paní Čchen Čen-ping (Chen Zhenping) je na svobodě. Obdrželi jsme dopis od její dcery, paní Zhaoyu Jin z Finska, že se její matce podařilo uprchnout. Zároveň nám v dopise děkovala za podporu, kterou její matka od vás všech dostala.

14.12.2015

Myanmar: Propuštění vězňů svědomí.

14.12.2015

Mexiko: Dvě oběti mučení byly propuštěny

16.12.2015

42 úspěchů v roce 2015

Dvaačtyřicet zpráv o tom, jak jste v roce 2015 pomohli změnit svět.