Prohledávat obsah

nalezeno 7 výsledků:

Článek publikován 19.10.2020

Vodní děla, barikády i ostnaté dráty. Thajsko umlčuje protesty

Amnesty reaguje na nepřiměřené kroky bezpečnostních složek proti poklidným protestům v Thajsku.

Článek publikován 5.2.2018

Thajsko: Ukončete eskalující zásahy proti poklidným protestům

Devět aktivistů - včetně prvního člověka zatčeného za protestování po vojenském převratu v roce 2014 - čelí trestnímu řízení.

Případ publikován 28.7.2016

Aktivistům Amnesty International hrozí 5 let vězení za nahlášení mučení

Tři lidskoprávní aktivisté čelí až pětiletému trestu odnětí svobody a pokutě ve výši až 300 000 bahtů (přes 8 tisíc amerických dolarů) za zdokumentování mučení v Thajsku. 26. července 2016 proti nim bylo vzneseno obvinění za "počítačovou kriminalitu" a “protizákonné hanobení”. Bývalý předseda správní rady Amnesty International Thajsko Somchai Homla-or, současná předsedkyně SR AI Thajsko Porpen Khongkachonkiet a Anchana Heemminová ze skupiny Duay Jai, čelí obvinění z protizákonného hanobení a spáchání počítačového zločinu. Proč? Zdokumentovali a zveřejnili online zprávu o mučení, které provádí královská armáda a policie v provinciích na thajských jižních hranicích.

Zprávy publikován 26.7.2016

Eurozprávy o zatýkání aktivistů v Thajsku

Případ publikován 13.6.2016

Osm uživatelů Facebooku čeká v Thajsku vojenský soud

Osm lidí spojených se satirickou komunitní stránkou na Facebooku obvinili 28. dubna v Thajsku z pobuřování a počítačové trestné činnosti. Na 3. července je plánováno konání vojenského soudu. Dva ze zadržených čelí i obvinění z urážky monarchie.

Případ publikován 15.2.2016

Čína/Thajsko: Novinář unesen z Thajska zpět do Číny

Sin Li, čínský novinář, zmizel 11. ledna v Thajsku a je zřejmě zadržován v Číně. V říjnu 2015 uprchl nejprve do Indie, kde však nedostal azyl. Poté plánoval zažádat o status uprchlíka v Thajsku, kde naposledy mluvil se svou přítelkyní mimo území Číny. Úřady se o něj v Číně zajímaly jako o informátora, Li pod nátlakem učiněnou nabídku přijal. Později přijatou počáteční spolupráci a další kontakty s čínskou bezpečností odmítl a ze země uprchl.

Článek   Úspěch publikován 24.9.2015

Thajsko: Novináři zproštěni obvinění

Zůstaňme v kontaktu

Odebírejte novinky a petice e-mailem.

Souhlasím se zpracováním osobních údajů podle Zásad o ochraně a zpracování osobních údajů AI ČR

Art For Amnesty - obrazy k prodeji

Díky za upozornění...