V Myanmaru/Barmě pokračuje zatýkání

V pátek v noci pokračovalo v Rangúnu zatýkání, jehož oběťmi se stali čtyři lidé. Vojenské úřady zadržely významné disidenty a představitele studentského hnutí z roku 1988.

Mezi zadrženým jsou Htay Kywe, Mie Mie a Aung Thu. Není to poprvé, co tito lidé čelí zatýkání. Již v minulosti byli zbaveni svobody kvůli svému úsilí o ochranu lidských práv a rozvoj demokracie v Barmě. AI má vážné obavy, že zadrženým hrozí špatné zacházení nebo mučení.Mezinárodní společenství musí na barmské úřady důrazně naléhat, aby zastavily zatýkání pokojných demonstrantů a zajistily humánní zacházení s vězni. Lidé zadržení pro své názory a přesvědčení musí být bez prodlení propuštěni.

24.5.2017

Kamerun: Úřady zrušily tiskovou konferenci Amnesty International

Tisková konference měla za cíl apelovat na kamerunského prezidenta, aby propustil tři studenty uvězněné za sdílení vtipu o skupině Boko Haram. Více než 300 000 lidí volá po jejich osvobození.

16.5.2017

Obránci lidských práv v ohrožení

Amnesty International startuje novou celosvětovou kampaň BRAVE (Odvážní), která má vést k zastavení útoků na obránce lidských práv.

3.5.2017

ČRo Plus: Amnesty o hrozbách novinářům v Rusku (čas od 10:30)

25.4.2017

Keywan Karimi propuštěn!

Podle sdělení agentury HRANA (Human Rights Activists News Agency) byl íránský režisér Keywan Karimi propuštěn 19. dubna na svobodu.