V Myanmaru/Barmě pokračuje zatýkání

V pátek v noci pokračovalo v Rangúnu zatýkání, jehož oběťmi se stali čtyři lidé. Vojenské úřady zadržely významné disidenty a představitele studentského hnutí z roku 1988.

Mezi zadrženým jsou Htay Kywe, Mie Mie a Aung Thu. Není to poprvé, co tito lidé čelí zatýkání. Již v minulosti byli zbaveni svobody kvůli svému úsilí o ochranu lidských práv a rozvoj demokracie v Barmě. AI má vážné obavy, že zadrženým hrozí špatné zacházení nebo mučení.Mezinárodní společenství musí na barmské úřady důrazně naléhat, aby zastavily zatýkání pokojných demonstrantů a zajistily humánní zacházení s vězni. Lidé zadržení pro své názory a přesvědčení musí být bez prodlení propuštěni.

13.7.2017

Zůstaňme odvážní!

Žijeme ve věku strachu, rozdělení a démonizace. Po celém světě kolují jedovaté skazky a rétorika "nás proti nim" používaná k tomu, aby kolektivní vina za sociální a politické křivdy byla svalována na celé skupiny lidí. Ti, kteří se odváží postavit za lidská práva, jsou stále více a více napadáni. Alarmujícím způsobem jsou vystaveni obtěžování a zastrašování, pomlouvačným kampaním, špatnému zacházení a nezákonnému zadržování. Jsou dokonce zabíjeni - jen proto, že se postavili za to, co je správné.

4.7.2017

Hrdinové mezi námi

O odkazu zatčeného šéfa Amnesty Turecko Tanera Kiliçe.

3.7.2017

Liu Sia-po stále ve vězení

Velmi smutná zpráva přichází z Číny. U Liu Sia-po se rozvinula rakovina jater. Nyní je v nemocnici, přesto není, ani podmínečně, propuštěn. Rodina trvá na léčbě mimo vězení a Amnesty nadále tlačí na urychlené bezpodmínečné propuštění.

27.6.2017

Sinopsis k případu Siao-po