V Myanmaru/Barmě pokračuje zatýkání

V pátek v noci pokračovalo v Rangúnu zatýkání, jehož oběťmi se stali čtyři lidé. Vojenské úřady zadržely významné disidenty a představitele studentského hnutí z roku 1988.

Mezi zadrženým jsou Htay Kywe, Mie Mie a Aung Thu. Není to poprvé, co tito lidé čelí zatýkání. Již v minulosti byli zbaveni svobody kvůli svému úsilí o ochranu lidských práv a rozvoj demokracie v Barmě. AI má vážné obavy, že zadrženým hrozí špatné zacházení nebo mučení.Mezinárodní společenství musí na barmské úřady důrazně naléhat, aby zastavily zatýkání pokojných demonstrantů a zajistily humánní zacházení s vězni. Lidé zadržení pro své názory a přesvědčení musí být bez prodlení propuštěni.

4.10.2016

Noviny AI Brno k 25 letům Amnesty v Česku

2.9.2016

DRK: Díky vaší podpoře jsou Fred a Yves na svobodě!

Konžští aktivisté Fred Bauma a Yves Makwambala byli minulý týden propuštěni jako svobodní lidé – další úspěch pro celosvětovou dopisovou kampaň Amnesty International Maraton psaní dopisů!

31.8.2016

Fred a Yves volní!

Fred Bauma a Yves Makwambala byli s dalšími aktivisty propuštěni 27. srpna, přičemž jim původně hrozil trest smrti.

22.8.2016

Týden.cz o zatčení malajsijského rappera při natáčení v mešitě