V Myanmaru/Barmě pokračuje zatýkání

V pátek v noci pokračovalo v Rangúnu zatýkání, jehož oběťmi se stali čtyři lidé. Vojenské úřady zadržely významné disidenty a představitele studentského hnutí z roku 1988.

Mezi zadrženým jsou Htay Kywe, Mie Mie a Aung Thu. Není to poprvé, co tito lidé čelí zatýkání. Již v minulosti byli zbaveni svobody kvůli svému úsilí o ochranu lidských práv a rozvoj demokracie v Barmě. AI má vážné obavy, že zadrženým hrozí špatné zacházení nebo mučení.Mezinárodní společenství musí na barmské úřady důrazně naléhat, aby zastavily zatýkání pokojných demonstrantů a zajistily humánní zacházení s vězni. Lidé zadržení pro své názory a přesvědčení musí být bez prodlení propuštěni.

31.8.2019

MYANMAR: 2. VÝROČÍ MASAKRU ROHINGŮ? NESPRAVEDLNOST POKRAČUJE!

Před 2 lety spustili myanmarské bezpečností složky kampaň proti Rohingům, během které utekli stovky tisíc lidí do sousední Bangladéše. Žijí tam dodnes, v uprchlických táborech a zoufalých podmínkách.

3.9.2019

MYANMAR: 2. VÝROČÍ MASAKRU ROHINGŮ? NESPRAVEDLNOST POKRAČUJE

V těchto dnech uplynulo dvouleté výročí od masakru komunity Rohingů v Barmě/Myanmaru. Nastala konečně spravedlnost?

13.11.2018

Aun Schan Su Ťij zbavena nejvyšší pocty od Amnesty International

Lidskoprávní organizace odebrala Aun Schan Su Ťij svou nejvyšší poctu, cenu Velvyslankyně svědomí.

18.2.2019

Migrační aktuality - leden 2019

Každý měsíc vám přinášíme novinky z oblasti migrace a uprchlictví.