V Myanmaru/Barmě pokračuje zatýkání

V pátek v noci pokračovalo v Rangúnu zatýkání, jehož oběťmi se stali čtyři lidé. Vojenské úřady zadržely významné disidenty a představitele studentského hnutí z roku 1988.

Mezi zadrženým jsou Htay Kywe, Mie Mie a Aung Thu. Není to poprvé, co tito lidé čelí zatýkání. Již v minulosti byli zbaveni svobody kvůli svému úsilí o ochranu lidských práv a rozvoj demokracie v Barmě. AI má vážné obavy, že zadrženým hrozí špatné zacházení nebo mučení.Mezinárodní společenství musí na barmské úřady důrazně naléhat, aby zastavily zatýkání pokojných demonstrantů a zajistily humánní zacházení s vězni. Lidé zadržení pro své názory a přesvědčení musí být bez prodlení propuštěni.

11.7.2016

Aktuálně.cz o Amnesty aplikaci pro Rio

8.7.2016

ČT o zadržených čínských právnících

30.6.2016

Mexiko: Yecenia Armentová propuštěna na svobodu

Yecenie Armentová byla po necelých čtyřech letech propuštěna z vězení, kde byla držena na základě vynuceného doznání po brutálním mučení.

30.6.2016

Neziskovky vyzývají OSN: zastavte členství Saúdské Arábie v Radě pro lidská práva!

Amnesty International a Human Rights Watch poukazují na lidskoprávní problémy, které se neslučují s členstvím v Radě.