Karma nemá ve vězení dost jídla, potřebné léky ani nárok na sprchu!

Tibetský mnich Karma Cchewang je stále ve vazbě a dosud nebyl formálně obviněn. Podle vyjádření jeho právníka, který měl možnost Karmu koncem února navštívit, je Karma velmi slabý, nedostává dostatečné množství jídla a potřebné léky. Od jeho zadržení mu nebylo dovoleno se osprchovat. Policie v Čcheng-tu změnila obvinění proti Karmovi z „ohrožování národní bezpečnosti“ na obvinění za „ukrývání zločinců“. Propuštění na kauci mu bylo zamítnuto z důvodu „závažnosti případu a nebezpečí ohrožení sociální stability“.

3.7.2017

Liu Sia-po stále ve vězení

Velmi smutná zpráva přichází z Číny. U Liu Sia-po se rozvinula rakovina jater. Nyní je v nemocnici, přesto není, ani podmínečně, propuštěn. Rodina trvá na léčbě mimo vězení a Amnesty nadále tlačí na urychlené bezpodmínečné propuštění.

23.5.2017

Syrští uprchlíci v Libanonu

6.3.2017

Odpověď prezidenta Bašára al-Asada na zprávu Amnesty International o vězení Saydnaya

V návaznosti na rozhovor prezidenta Bašára al-Asada v rozhovoru pro Yahoo News ve kterém zamítá zjištění nedávné zprávy Amnesty International o hromadných popravách a vyhlazování ve vojenském vězení Saydnaya v Sýrii, řekl Philip Luther, ředitel výzkumu a podpory pro Blízký východ a severní Afriku:

5.1.2017

Rozsudek nad Petrem jaškem by měl být vynesen 9. 1.