Karma nemá ve vězení dost jídla, potřebné léky ani nárok na sprchu!

Tibetský mnich Karma Cchewang je stále ve vazbě a dosud nebyl formálně obviněn. Podle vyjádření jeho právníka, který měl možnost Karmu koncem února navštívit, je Karma velmi slabý, nedostává dostatečné množství jídla a potřebné léky. Od jeho zadržení mu nebylo dovoleno se osprchovat. Policie v Čcheng-tu změnila obvinění proti Karmovi z „ohrožování národní bezpečnosti“ na obvinění za „ukrývání zločinců“. Propuštění na kauci mu bylo zamítnuto z důvodu „závažnosti případu a nebezpečí ohrožení sociální stability“.

20.11.2019

Filmaři hrozí další dva roky vězení

Min Tchin Ko Ko Ďi se odovlal proti rozsudku. Odvolání bylo zamítnuto a filmař čelí dalšímu trestu

2.5.2019

Venezuelský opoziční lídr Leopoldo López je na svobodě!

Leopoldo López přežil několik pokusů o atentát, byl obviněn z 26 trestných činů. V roce 2015 byl odsouzen k 13letému trestu. V roce 2017 byl sice propuštěn z vězení, ale trest si dál odpykával v domácím vězení. Teď je Leopoldo López konečně na svobodě.

5.3.2019

Mehman Husejnov, známý novinář a bloger z Ázerbájdžánu je na svobodě

Husejnov byl nespravedlivě odsouzen ke dvěma letům vězení za články o korupci státních úředníků. Před vypršením trestu proti němu úřady vznesly další obvinění.

18.7.2019

Novináři ve vězení drží hladovku!

Dva z novinářů, Sanaz Alahyariová a její manžel Amirhossein Mohammadifar ve vězení od 4.7. drží hladovku na protest proti jejich několikaměsíčnímu věznění.