Karma nemá ve vězení dost jídla, potřebné léky ani nárok na sprchu!

Tibetský mnich Karma Cchewang je stále ve vazbě a dosud nebyl formálně obviněn. Podle vyjádření jeho právníka, který měl možnost Karmu koncem února navštívit, je Karma velmi slabý, nedostává dostatečné množství jídla a potřebné léky. Od jeho zadržení mu nebylo dovoleno se osprchovat. Policie v Čcheng-tu změnila obvinění proti Karmovi z „ohrožování národní bezpečnosti“ na obvinění za „ukrývání zločinců“. Propuštění na kauci mu bylo zamítnuto z důvodu „závažnosti případu a nebezpečí ohrožení sociální stability“.

14.7.2020

Půjde polská aktivistka do vězení kvůli duhové svatozáři?

Polská prokuratura posílá případ Podlešné před soud.

22.6.2020

Vyjádřila solidaritu, tak ji převezli do jiného vězení!

Dne 24. prosince 2019 byla podle informací, které uvedla v otevřeném dopise, Narges Mohammadiová během převozu do vězení Zanjan vystavena špatnému zacházení.

9.12.2019

Waleed Abu Al-Khair drží ve vězení hladovku

Waleed je ve vězení vystaven mučení a dalšímu špatnému zacházení.

2.5.2019

Venezuelský opoziční lídr Leopoldo López je na svobodě!

Leopoldo López přežil několik pokusů o atentát, byl obviněn z 26 trestných činů. V roce 2015 byl odsouzen k 13letému trestu. V roce 2017 byl sice propuštěn z vězení, ale trest si dál odpykával v domácím vězení. Teď je Leopoldo López konečně na svobodě.