Karma nemá ve vězení dost jídla, potřebné léky ani nárok na sprchu!

Tibetský mnich Karma Cchewang je stále ve vazbě a dosud nebyl formálně obviněn. Podle vyjádření jeho právníka, který měl možnost Karmu koncem února navštívit, je Karma velmi slabý, nedostává dostatečné množství jídla a potřebné léky. Od jeho zadržení mu nebylo dovoleno se osprchovat. Policie v Čcheng-tu změnila obvinění proti Karmovi z „ohrožování národní bezpečnosti“ na obvinění za „ukrývání zločinců“. Propuštění na kauci mu bylo zamítnuto z důvodu „závažnosti případu a nebezpečí ohrožení sociální stability“.

27.9.2018

MAĎARSKO: Potvrzení trestu pro Syřana obviněného z terorismu je výsměch spravedlnosti

Amnesty nesouhlasí s rozsudkem - poukazuje na rozpad právního státu a démonizaci uprchlíků.

10.7.2018

Manželka nobelisty Liou Sia je volná!

Vdova po disidentovi Liou Siao-povi je venku z domácího vězení a míří do Německa!

18.12.2017

Učitelka mě chtěla poslat do zvláštní

Michala Codlová je autistka, která nemá problém sehnat práci. Je aplikovaná informatička, která je navíc neuvěřitelně výkonná. To, co jiní dělají dva dny, ona má za dvě hodiny hotové. Chtěla jsem si s ní povídat o tématu zaměstnávání autistů. Ale než jsme se k tomu dostaly, Míša mi odvyprávěla celý život.

3.7.2017

Liu Sia-po stále ve vězení

Velmi smutná zpráva přichází z Číny. U Liu Sia-po se rozvinula rakovina jater. Nyní je v nemocnici, přesto není, ani podmínečně, propuštěn. Rodina trvá na léčbě mimo vězení a Amnesty nadále tlačí na urychlené bezpodmínečné propuštění.