Meriam nesmí vycestovat ze země. Obvinili ji z padělání dokladů.

V úterý chtěla s manželem a dětmi opustit Súdán. Na letišti je ale zadrželi příslušníci Národní zpravodajské a bezpečnostní služby. Ve středu Meriam obvinili z padělání a poskytování nepravdivých informací o svých cestovních dokladech. Mladou ženu sice propustili na kauci, ale dokud nebude případ uzavřen, nemůže vycestovat ze země. Celá rodina je v současné době na Velvyslanectví USA v Chartúmu, hlavním městě Súdánu. Její manžel má totiž americké občanství. Petici za její propuštění podepsalo už 1 070 000 lidí. Možná ještě bude potřebovat naši podporu. Sledujte další vývoj jejího případu.

24.6.2020

Vězeň svědomí se nesmí setkat s rodinou

Huang Qi i nadále trpí vážnými zdravotními potížemi a bez přístupu k právníkovi, kterého si zvolí, nebo k jeho rodině, hrozí mu reálné riziko mučení nebo jiného špatného zacházení.

15.6.2020

Čína: Zoom se nesmí stát nástrojem ve státem sponzorované cenzuře

Webmeetingová společnost Zoom zasahovala do online setkání čínských aktivistů, kteří si chtěli připomenout masakr na Náměstí nebeského klidu.

24.5.2019

Pronásledovaní Rohingové vyprávějí

Jakou jednu věc byste si vzali s sebou, kdybyste náhle prchali ze svého domova před násilím a útlakem?

3.9.2019

MYANMAR: 2. VÝROČÍ MASAKRU ROHINGŮ? NESPRAVEDLNOST POKRAČUJE

V těchto dnech uplynulo dvouleté výročí od masakru komunity Rohingů v Barmě/Myanmaru. Nastala konečně spravedlnost?