Meriam nesmí vycestovat ze země. Obvinili ji z padělání dokladů.

V úterý chtěla s manželem a dětmi opustit Súdán. Na letišti je ale zadrželi příslušníci Národní zpravodajské a bezpečnostní služby. Ve středu Meriam obvinili z padělání a poskytování nepravdivých informací o svých cestovních dokladech. Mladou ženu sice propustili na kauci, ale dokud nebude případ uzavřen, nemůže vycestovat ze země. Celá rodina je v současné době na Velvyslanectví USA v Chartúmu, hlavním městě Súdánu. Její manžel má totiž americké občanství. Petici za její propuštění podepsalo už 1 070 000 lidí. Možná ještě bude potřebovat naši podporu. Sledujte další vývoj jejího případu.

31.10.2017

4 roky za protest. Teď je volný. I díky Amnesty

Další úspěch Amnesty kampaně za nespravedlivě vězněného mladíka.

16.10.2017

Benzín do ohně či ztráta paměti?

Podpalovat les a zároveň vyznamenávat hasiče za jeho hašení, to nejde. Jak si ale tedy vysvětlit slova prezidenta Zemana, který razantně kritizuje Saúdskou Arábii a obviňuje ji z podpory radikálního islamismu a na druhé straně plně podporuje vývoz zbraní z České republiky do této země - a odmítá i jakoukoliv kontrolu?

26.9.2017

České zbraně v Ázerbájdžánu – opravdu funkční kontrola?

Podle sdělení HN došlo k tomu, že se v Ázerbajdžánu přes zbrojní embargo objevily mimo jiné české zbraně Dana – M1.

9.11.2016

Evropská Unie nutí Afghánistán napít se "z otráveného poháru" výměnou za humanitární pomoc

Vyjednávání s afghánskou vládou o přijímání afghánských občanů zpět do země výměnou za humanitární a rozvojovou pomoc je ostudné.