Meriam nesmí vycestovat ze země. Obvinili ji z padělání dokladů.

V úterý chtěla s manželem a dětmi opustit Súdán. Na letišti je ale zadrželi příslušníci Národní zpravodajské a bezpečnostní služby. Ve středu Meriam obvinili z padělání a poskytování nepravdivých informací o svých cestovních dokladech. Mladou ženu sice propustili na kauci, ale dokud nebude případ uzavřen, nemůže vycestovat ze země. Celá rodina je v současné době na Velvyslanectví USA v Chartúmu, hlavním městě Súdánu. Její manžel má totiž americké občanství. Petici za její propuštění podepsalo už 1 070 000 lidí. Možná ještě bude potřebovat naši podporu. Sledujte další vývoj jejího případu.

30.12.2016

Francie: Obnovením výjimečného stavu riskujeme zevšednění zvláštních opatření

Podle Amnesty a Human Rights Watch hrozí omezení lidských práv a zásad demokracie.

9.11.2016

Evropská Unie nutí Afghánistán napít se "z otráveného poháru" výměnou za humanitární pomoc

Vyjednávání s afghánskou vládou o přijímání afghánských občanů zpět do země výměnou za humanitární a rozvojovou pomoc je ostudné.

19.5.2016

„Refugees Welcome Index“ Amnesty: politiky vlád neodrážejí veřejné mínění

Čína, Německo a Británie jsou na vrchních příčkách seznamu, který ukazuje míru ochoty přijímat uprchlíky. Rusko je na konci. Celosvětově by u sebe doma uprchlíky ubytoval jeden člověk z deseti, v sousedství by je ubytovali tři z deseti.

22.8.2016

Amnesty k akcím Martina Konvičky: přestaňte šířit nenávist a strach

Amnesty International ČR odsuzuje akci Iniciativy Martina Konvičky „Okupanti obsazují Prahu“ a další.