Moskevský soud zamítl odvolání osmi protestujících z Blatného náměstí

Moskevský městský soud zamítl odvolání osmi protestujících z Blatného náměstíuvězněných po politicky motivovaném soudním řízení. Andrej Barabanov, Jaroslav Bělousov, Sergej Krivov, Děnis Luckevič, Alexej Polichovič, Artjom Savjolov a Štepan Zimin, obviněni z „masových nepokojů“ a z použití násilí proti státním úředníkům, dostali za účast na protestu nepodmíněný trest vězení, Alexandra Duchaninová podmíněný trest. Soud 20. června sice zmírnil tresty pro Sergeje Krivovova a Jaroslava Belousova, ostatní rozsudky ale zůstaly nezměněné. Před tím, než byli protestující odsouzeni, strávili ve vězení již rok a půl ve vazbě. Amnesty International považuje šest z nich za vězně svědomí.

28.11.2018

Soud zamítl propuštění na kauci

Soud dne 26. 11. zamítl žádost o propuštění Ojuba na kauci.

30.7.2019

ČT:„Moskevský teror,“ píše o zásahu na demonstraci Novaja gazeta. Hromadné zatýkání odsoudila i česká diplomacie

24.10.2019

14 polských žen je nevinných – soud zrušil všechna obvinění!

Polský soud zrušil obvinění proti 14 polským ženám, které byly v listopadu 2017 napadeny během pochodu organizovaného u příležitosti Dne nezávislosti ve Varšavě.

14.5.2019

Asia Bibiová je konečně volná!

Pákistánská křesťanka Asia Bibiová se bezpečně dostala z Pákistánu do Kanady, kde získala azyl. Informaci 8. května oznámil její právník. O den později zprávu potvrdilo i pákistánské ministerstvo zahraničních věcí. Bibiová už se v Kanadě setkala se svými dětmi.