Moskevský soud zamítl odvolání osmi protestujících z Blatného náměstí

Moskevský městský soud zamítl odvolání osmi protestujících z Blatného náměstíuvězněných po politicky motivovaném soudním řízení. Andrej Barabanov, Jaroslav Bělousov, Sergej Krivov, Děnis Luckevič, Alexej Polichovič, Artjom Savjolov a Štepan Zimin, obviněni z „masových nepokojů“ a z použití násilí proti státním úředníkům, dostali za účast na protestu nepodmíněný trest vězení, Alexandra Duchaninová podmíněný trest. Soud 20. června sice zmírnil tresty pro Sergeje Krivovova a Jaroslava Belousova, ostatní rozsudky ale zůstaly nezměněné. Před tím, než byli protestující odsouzeni, strávili ve vězení již rok a půl ve vazbě. Amnesty International považuje šest z nich za vězně svědomí.

31.8.2018

Nejvyšší lidový soud Číny zamítl Wančhugovo odvolání

28.11.2018

Soud zamítl propuštění na kauci

Soud dne 26. 11. zamítl žádost o propuštění Ojuba na kauci.

14.5.2019

Asia Bibiová je konečně volná!

Pákistánská křesťanka Asia Bibiová se bezpečně dostala z Pákistánu do Kanady, kde získala azyl. Informaci 8. května oznámil její právník. O den později zprávu potvrdilo i pákistánské ministerstvo zahraničních věcí. Bibiová už se v Kanadě setkala se svými dětmi.

6.2.2018

Hongkong: Soud zrušil mladým prodemokratickým aktivistům trest odnětí svobody

Hongkongský nejvyšší soud zrušil tresty odnětí svobody třem předním prodemokratickým aktivistům.