Dobrá zpráva z Číny

Úspěch

15 měsíců před vypršením trestu byl z vězení propuštěn čínský disident a novinář Š' Tchao. Novinář si odpykával desetiletý trest vězení kvůli e-mailu, který odeslal do zahraničí. Popsal v něm instrukce čínské vlády, jakým způsobem smějí novináři psát o zásahu na náměstí Nebeského klidu. Čínské úřady ho za to obvinily z „vyzrazení státního tajemství“. Jeho osud česká Amnesty sledovala od roku 2011, kdy se stal jednou z tváří kampaně za nespravedlivě vězněné “3 minuty stačí”. Děkujeme všem, kteří s námi čínského disidenta podpořili.

2.1.2018

Tyden.cz o výzvě OSN Saúdské Arábii: Propusťte disidenty

29.12.2017

iHned.cz: Na internet ve Vietnamu bude dohlížet 10000 inspektorů

27.12.2017

Maraton psaní dopisů: Kdo nám píše?

Shackelia Jacksonová z Jamajky posílá dopis všem, kdo se jí snaží pomoct v rámci Amnesty kampaně Maraton psaní dopisů.

27.12.2017

Rafis Kašapov je na svobodě

Dne 27. prosince 2017 byl tatarský aktivista Rafis Kašapov propuštěn z vězení poté, co si odpykal tříletý trest. Ten si vysloužil za kritiku ruského prezidenta Vladimira Putina a vládu Ruské federace, zejména kvůli jejich současnému přístupu k Ukrajině.