Dobré zprávy z ministerstva

Úspěch

Už podeváté bylo minulý pátek odloženo bičování saúdského bloggera Raífa Badawího. Dobré zprávy jsme dostali i od Ministerstva zahraničí, na které jsme se obrátili před zasedáním Rady EU pro zahraniční záležitosti - na něm ministři potvrdili závazek EU podporovat dodržování svobody projevu "offline" i "online" a také to, že "zvláštní pozornost bude věnována ochraně bloggerů v návaznosti na nedávné případy výkonu nelidských trestů jako např. bičování". Ministerstvo nás navíc ubezpečilo, že se bude případu dále aktivně věnovat. Snad jsou změny na dobré cestě nejen v Raífově případu!

24.4.2018

Konference o budoucnosti Sýrie: Lídři nesmí připustit předčasné návraty uprchlíků

V úterý a středu 24. a 25. dubna probíhá v Bruselu velká konference o podpoře Sýrie a okolního regionu.

19.2.2018

Ali Feruz je volný!

30.5.2017

Irák: Americká armáda přiznává neúspěch při monitorování převozu zbraní v hodnotě více než 1 mld. dolarů

Podle zveřejněné kontroly Ministerstva obrany USA získané organizací Amnesty International na základě svobodného přístupu k informacím, americká armáda nezvládla mít pod dohledem převoz zbraní a jiného vojenského vybavení v hodnotě vice než 1 mld. dolarů do Iráku a Kuvajtu.

6.3.2017

Odpověď prezidenta Bašára al-Asada na zprávu Amnesty International o vězení Saydnaya

V návaznosti na rozhovor prezidenta Bašára al-Asada v rozhovoru pro Yahoo News ve kterém zamítá zjištění nedávné zprávy Amnesty International o hromadných popravách a vyhlazování ve vojenském vězení Saydnaya v Sýrii, řekl Philip Luther, ředitel výzkumu a podpory pro Blízký východ a severní Afriku: