Čad: Propuštění aktivisty

Úspěch

Aktivista Djeralar Miankeol byl 28. července propuštěn poté, co byla stažena všechna obvinění vznesená proti jeho osobě. Odvolací soud zvrátil předchozí rozsudky, které ho shledávaly vinným z napadání justice. K tomu mělo dojít během rozhlasového rozhovoru, ve kterém zpochybňoval kompetence soudních úředníků.

22.2.2018

Výroční zpráva: Státem podporovaná nenávist podnítila novou vlnu společenského aktivismu

Svět sklízí následky nenávistné rétoriky, kvůli které by se diskriminace minoritních skupin mohla stát normální, varuje Amnesty International. Výroční zpráva o stavu lidských práv ve světě zahrnuje 159 států a poskytuje nejobsažnější analýzu stavu lidských práv ve světě.

21.2.2018

Etiopie: Eskinder Nega propuštěn!

Minulý týden etiopský novinář a vězeň svědomí Amnesty International Eskinder Nega vyšel z vězení jako svobodný člověk, když jemu a dalším 745 vězňům udělili vládní milost. 25. března byl znoviu vzat do vazby, nicméně 5. dubna 2018 se stal znovu volným.

19.2.2018

Maďarsko: Nový zákon představuje existenční hrozbu pro nevládní organizace

K protestu Amnesty proti likvidačnímu zákonu se připojily na dvě stovky evropských nevládek včetně 25 českých neziskových hráčů.

19.2.2018

Ali Feruz je volný!