Čad: Propuštění aktivisty

Úspěch

Aktivista Djeralar Miankeol byl 28. července propuštěn poté, co byla stažena všechna obvinění vznesená proti jeho osobě. Odvolací soud zvrátil předchozí rozsudky, které ho shledávaly vinným z napadání justice. K tomu mělo dojít během rozhlasového rozhovoru, ve kterém zpochybňoval kompetence soudních úředníků.

10.9.2017

Zákon ve službách perzekuce

Úřady mnoha zemí na celém světě stále častěji zneužívají trestní, občanské i správní právní předpisy za účelem perzekuce obhájců lidských práv a pokoušejí se tak postavit jejich aktivity mimo rámec zákona a odradit je od pokračování v takových aktivitách.

31.8.2017

Vyběhni s bezprávím

Amnesty pořádá lidskoprávní orienťák mezi ambasádami. Běžci i neběžci budou moct originálním způsobem poukázat na porušování lidských práv v konkrétních zemích.

27.8.2017

Cenzura a obránci lidských práv

Počítačová cenzura je v současné době globálním fenoménem, který se neomezuje pouze na blokování jednotlivých webových stránek. Během roku 2016 byli celkem v 55 státech lidé zatýkáni pouze za to, co řekli prostřednictvím internetu.

17.8.2017

ČT24 připomíná 5 let od rozsudku nad Pussy Riot