Prague Pride 2016 s Amnesty

Živá knihovna, průvod i promítání Amnesty video dokumentu.

UPDATE: Chcete se podívat, jak Prague Pride v podání Amnesty vypadal? Desítky fotek najdete v našem facebookovém albu!

Amnesty International se i letos zapojuje do festivalu Prague Pride, opět v ještě větší míře než v loňském roce. Podpořit LGBT+ komunitu v jejích právech se chystáme na několika frontách:

Živá knihovna – nesuď knihu podle obalu a přijď si v pátek povídat

V pátek 12. srpna v 15:30 začne v cípu Střeleckého ostrova dvouhodinový maraton „čtení v živé knihovně“. Je to prostor umožňující setkání lidí, kteří by se v běžném životě třeba nepotkali. Můžete se pobavit se zajímavou osobou z řad českých menšin (Romové, LGBT+, migranti, hendikepovaní) a zeptat se jí na všechno, co vás zajímá. To všechno v malé skupince maximálně 6 čtenářů – takže nečekejte žádnou přednášku!

V sobotu v průvodu

Žlutočerné logo se svíčkou Amnesty bude v průvodu zastřešovat všechny, kdo se připojí k naší výpravě. I v sobotu využijeme živých knížek a jejich životních zkušeností v podobě krátkých sloganů o lásce, která je mottem celého letošního Pridu. Nebude chybět tematický bodypainting nebo alegorický vůz plný lásky, hudby a duhového merchandisingu.

Na stánku jako v obýváku!

V Amnesty stánku na Letné připravíme příjemné posezení a promítání LGBT+ dokumentu, který je highlightem nedávno spuštěné kampaně Neboj se taky mluvit. Videa vypráví nevšední životní příběhy desítky lidí, kteří odpovídají na otázku: „Jaká událost tě v tvém LGBT+ životě nejvíce ovlivnila a formovala?” Projekt dodává lidem odvahu veřejně mluvit o své sexuální orientaci a identitě. Smysl jednotlivých příběhů každého z protagonistů dokumentu skvěle zachytil indický fotograf Rishabh Kaul. U stánku bude k vidění i výstava s jeho snímky. Chybět nebude ani fotokoutek a petice za LGBT+ lidi, kterým jsou upírána jejich práva – třeba za Rosmita Mantilu, prvního otevřeného homosexuála zvoleného do venezuelského parlamentu, který je ve vazbě.

8.4.2017

Zpráva o činnosti české Amnesty v jubilejním roce 2016

Dnes se v Praze koná valná hromada členů a členek Amnesty. A při té příležitosti jsme připravili naši zprávu o činnosti.

2.3.2017

Budoucí ruský prezident teď možná sedí ve vězení…

Spouštíme printovou kampaň The Future President, která odkazuje na digitální projekt o ruském vězení Prisonexit.org.

9.12.2016

Dolma Tso propuštěna!

Po třech letech věznění byla Dolma Tso 4. prosince 2016 propuštěna.

24.3.2016

Valná hromada Amnesty se blíží, přijďte!

Sejdeme se o víkendu 9. - 10. dubna v pražském Hubu na Smíchově. Přijde například i ázerbajdžánský aktivista a AI vězeň svědomí Zaur Gurbanli!