Manželka Ildara v Praze

Manželka Ildara Dadina, Anastasia Zotova, navštívila Prahu a předala vzkaz aktivistům a aktivistám v České republice.

Děkuji moc všem za to, že jste přišli podpořit naši rodinu v boji proti mučení v ruských věznicích! Jsem velmi vděčná všem, kdo projevili živý zájem o naši situaci a velmi nám pomohli - apelem na evropské politiky a řadou podpisů proti mučení a jiným formám bezpráví v Rusku. Velmi ráda bych s vámi byla nyní v Praze. V tuto chvíli, když budete číst tento dopis, jedu vlakem na sever Ruska a zítra, tedy ve středu, se mohu setkat s manželem ve vězení. Pokud bych tam nyní nejela, další šance bude až za šest měsíců. Velmi se bojím o svého manžela Ildara, protože je mu vyhrožováno zabitím a opakovaně jej bili. Je to typický příběh pro mou zemi. Mnoho matek a žen usíná v slzách, protože neví, co se děje s jejich blízkými. Občané Ruska mohou velmi těžko bojovat proti mučení, protože naše požadavky jsou ignorovány ze strany úřadů. Tak bych vás ráda požádala o pomoc – řekněte svým poslancům o stavu práv v ruských věznicích, požádejte je, aby nám pomohli! Můžete minimálně podepsat petici a upozornit tak na vážnou a důležitou otázku a tím pomoci uchránit nejeden život.

S pozdravem

Anastasia Zotova, manželka Ildara Dadina

8. 11. 20016

Rozhovor s Anastázií z BBC - anglicky.

10.7.2018

Manželka nobelisty Liou Sia je volná!

Vdova po disidentovi Liou Siao-povi je venku z domácího vězení a míří do Německa!

7.6.2018

Severokorejský otec doufá, že prezident Trump mu pomůže znovu vidět manželku a syna

On uprchl na Jih, jí se to se synem nepodařilo a kvůli pokusu o útěk jí hrozí pracovní tábor…Jak může pomoct nadcházející summit Severní Korea – USA obyčejným Severokorejcům?

1.2.2018

ERASMUS Stáž - Amnesty International

Jsi student či studentka VŠ a chceš získat pracovní zkušenost v největší lidskoprávní organizaci? Přihlaš se k nám na Erasmus pracovní stáž v Praze nebo Brně!

26.2.2018

Petice pro Taibeh předána!

V pondělí odpoledne (26. 2.) jsme předali na norské ambasádě v Praze celkem 2029 podpisů pod peticí proti absurdnímu vyhoštění Taibeh Abbasíové do Afghánistánu.