Manželka Ildara v Praze

Manželka Ildara Dadina, Anastasia Zotova, navštívila Prahu a předala vzkaz aktivistům a aktivistám v České republice.

Děkuji moc všem za to, že jste přišli podpořit naši rodinu v boji proti mučení v ruských věznicích! Jsem velmi vděčná všem, kdo projevili živý zájem o naši situaci a velmi nám pomohli - apelem na evropské politiky a řadou podpisů proti mučení a jiným formám bezpráví v Rusku. Velmi ráda bych s vámi byla nyní v Praze. V tuto chvíli, když budete číst tento dopis, jedu vlakem na sever Ruska a zítra, tedy ve středu, se mohu setkat s manželem ve vězení. Pokud bych tam nyní nejela, další šance bude až za šest měsíců. Velmi se bojím o svého manžela Ildara, protože je mu vyhrožováno zabitím a opakovaně jej bili. Je to typický příběh pro mou zemi. Mnoho matek a žen usíná v slzách, protože neví, co se děje s jejich blízkými. Občané Ruska mohou velmi těžko bojovat proti mučení, protože naše požadavky jsou ignorovány ze strany úřadů. Tak bych vás ráda požádala o pomoc – řekněte svým poslancům o stavu práv v ruských věznicích, požádejte je, aby nám pomohli! Můžete minimálně podepsat petici a upozornit tak na vážnou a důležitou otázku a tím pomoci uchránit nejeden život.

S pozdravem

Anastasia Zotova, manželka Ildara Dadina

8. 11. 20016

Rozhovor s Anastázií z BBC - anglicky.

9.12.2019

Dobrovolnická výpomoc na kampani Maraton psaní dopisů

Amnesty International ČR hledá dobrovolníky a dobrovolnice, kteří by se podíleli na tvorbě závěrečné zprávy z kampaně Maraton psaní dopisů 2019.

20.6.2019

Mezinárodní den uprchlíků: Nenávist zraňuje

Výstava snímků italské fotodokumentaristky Cinzie D´Ambrosiové o násilí na uprchlících a migrantech v Evropě.

18.3.2019

Předání petice - podepisujte však dál!

V pondělí 18. 3. v 11 hodin jsme se sešli před íránskou ambasádou v Praze, abychom předali petici s dopisem za propuštění Nasrín.

18.3.2019

Nenecháme Nasrín Sotudíovou trpět ve vězení!

Na íránské ambasádě jsme předali 6000 podpisů a upozornili na nesmyslnost vězení a bičování pro lidskoprávní právničku.