Indonésie: Změna přístupu společnosti Wilmar při výrobě palmového oleje

Úspěch

V návaznosti na naši intenzivní kampaň proti vážnému zneužívání práce na plantážích nadnárodního giganta Wilmar při výrobě palmového oleje, na nějž se zaměřila naše zpráva Velký skandál s palmovým olejem, společnost Wilmar prohlásila, že do června provede změny - dočasní pracovníci, které tvoří převážně ženy, se stanou trvalými a postřikovači už nebudou mít úkolovou mzdu, ale budou placeni od hodiny.

Místní partneři nám také sdělili, že platy sklizňových dělníků se mají zvýšit a ochranné vybavení postřikovačů zlepšit. Pracovníci údajně uvádějí, že jsou spokojenější. Pokud budou tyto změny opravdové a udržitelné, jedná se o zásadní krok kupředu, který by mohl mít v tomto odvětví větší význam. Budeme pokračovat v nátlaku na ukončení zneužívání práce na plantážích a na poskytnutí přístupu obětí k nápravě.

Tento pokrok je skvělou zprávou a ukazuje, že nátlak vaší úžasné kampaně se vyplácí. Děkujeme.

Více v článku.

8.9.2017

Demokratická republika Kongo: Vláda musí dostát závazku učinit přítrž dětské práci do roku 2025

V reakci na příslib vlády Demokratické republiky Kongo (DRK) o vymýcení dětské práce v sektoru těžby do roku 2025 reaguje Seema Joshi, vedoucí sekce Byznys a lidská práva Amnesty International:

3.8.2017

Respekt: Jak může elektroauto ovlivnit lidská práva v Kongu?

1.7.2017

Všichni tři výzkumníci propuštěni

Dobrá zpráva. Všichni aktivisté kontrolující pracovní podmínky v čínském závodě na výrobu obuvi byli propuštěni 28. 6. propuštěni na kauci, což znamená, že pokud se nedopustí v následujících 12 měsících trestného činu, všechna obvinění budou stažena! Děkujeme všem z podporu.

21.6.2017

Nepál: Bezohledným náborářům je ponechána volnost k vykořisťování migrantů

Podle zprávy, kterou dnes zveřejnila Amnesty International, selhává nepálská vláda při kontrole bezuzdného klamání a vydírání v záležitosti pracovních náborů v zemi, čímž vystavuje přistěhovalecké pracovníky riziku nucené práce v cizině a zanechává je s ohromnými dluhy.