Indonésie: Změna přístupu společnosti Wilmar při výrobě palmového oleje

Úspěch

V návaznosti na naši intenzivní kampaň proti vážnému zneužívání práce na plantážích nadnárodního giganta Wilmar při výrobě palmového oleje, na nějž se zaměřila naše zpráva Velký skandál s palmovým olejem, společnost Wilmar prohlásila, že do června provede změny - dočasní pracovníci, které tvoří převážně ženy, se stanou trvalými a postřikovači už nebudou mít úkolovou mzdu, ale budou placeni od hodiny.

Místní partneři nám také sdělili, že platy sklizňových dělníků se mají zvýšit a ochranné vybavení postřikovačů zlepšit. Pracovníci údajně uvádějí, že jsou spokojenější. Pokud budou tyto změny opravdové a udržitelné, jedná se o zásadní krok kupředu, který by mohl mít v tomto odvětví větší význam. Budeme pokračovat v nátlaku na ukončení zneužívání práce na plantážích a na poskytnutí přístupu obětí k nápravě.

Tento pokrok je skvělou zprávou a ukazuje, že nátlak vaší úžasné kampaně se vyplácí. Děkujeme.

Více v článku.

21.3.2019

Amnesty vyzývá k výrobě "etických baterií"

Amnesty International dnes veřejně vyzve světové lídry v odvětví elektromobilů, aby do pěti let vyrobili první zcela „etickou baterii“ na světě.

15.3.2019

Amnesty vyjadřuje podporu školní stávce za klima

Ignorování klimatických změn může vést k nejhoršímu porušování lidských práv v historii.

8.3.2019

Google: Plány na Dragonfly dál podkopávají důvěru uživatelů

Technologický gigant pořád mlží okolo vývoje cenzurovaného vyhledavače pro Čínu.

19.10.2018

Analýza webu ČT24 k situaci v Saúdské Arábii