Den Tibetu před čínskou ambasádou v Praze

Amnesty International tradičně 10. března připomněla porušování lidských práv v Tibetu.

Amnesty Internatioanl ČR v sobotu 10. března tradičně poukázala na porušování lidských práv v tibetské oblasti v rámci Mezinárodního dne Tibetu.

podívejte se na FOTKY

KDY: 10. března 2018 od 17 do 18 hodin

KDE: prostranství před Velvyslanectvím čínské lidové republiky, Pelléova 18, Praha 6

CO: happening „ROZSVIŤME TIBET

Letošní rok je věnován opět podpoře Tašiho Wangčuka, zastánce výuky tibetštiny v tibetských školách. Tenhle obránce lidských prav je už dva roky ve vazbě jenom kvůli své snaze o upozornění čínské vlády na nedostatek tibetského jazykového vzdělávání. Navzdory našim dosavadním snahám o propuštění je Taši pořád za mřížemi. Ukážeme svůj nesouhlas – na speciální lungty budeme psát vzkazy čínské vládě a potom je společně rozsvítíme tak, aby bylo jasné, že Češi nesouhlasí s porušováním lidských práv v Tibetu, s mizením tamní kultury a perzekucí jejích zastánců. Prosvítíme Tibet nadějí a solidaritou.

Na místě samozřejmě bude petice za Tašiho, zajímaví řečníci i hudební program.

Kdo nezvládne přijít, může nám svůj vzkaz napsat a my se o jeho zveřejnění na lungtě a zapojení v happeningu postaráme.

23.4.2019

Když se soudci stanou obránci lidských práv

Stav polské justice by měl být varovným signálem pro celou Evropu včetně Česka.

19.4.2019

Ilham Tothi je už pět let nespravedlivě ve vězení

U příležitosti pátého výročí zatčení ujgurského profesora Ilhama Tohtiho občanská společnost, včetně Amnesty International, vyzývá Čínu, aby okamžitě a bezpodmínečně propustila nejen Tothiho, ale i celou řadu dalších učitelů nebo profesorů, kteří jsou nespravedlivě uvězněni.

17.4.2019

Egypt: Parlament schválením změn v ústavě ukázal naprostou lhostejnost k lidským právům

Už tak kritická lidskoprávní situace v Egyptě se může ještě zhoršit. Ohroženi jsou aktivisti, odpůrci režimu i běžní občané Egypta. Návrh teď projde referendem.

17.4.2019

Aktuálně: Amnesty akce v DOXu s čínskými disidenty