Arzhang Davoodi

Arzhang Davoodi (65 let), si zlomil obě nohy a vážně poranil rameno poté, co byl ve vězení zbit a strčen ze schodů.

Je pravděpodobné, že v důsledku zranění, která utrpěl kvůli brutálnímu mučení, bude mít trvalé následky. Kromě toho je Davoodi často držen na samotce, nejsou mu umožněny návštěvy rodiny, nemůže ani telefonovat. Ve vězení nesmí komunikovat s dalšími vězni, číst, koukat na televizi, nemá přístup k lékům a vhodným potravinám. Amnesty International opakovaně žádá o jeho okamžité propuštění.

28.5.2018

Deník Referendum o Tašiho rozsudku

25.5.2018

Brazílie: Úřady nesmí nechat masakr z Pau D'Arco bez potrestání

Brazilské úřady musí vyřešit rok staré zabití deseti aktivistů za práva na půdu vojenskými a civilními policisty ve městě Pau D'Arco.

24.5.2018

Oleg Sencov drží hladovku - posílejte solidární dopisy

Ukrajinský režisér odsouzený v Rusku na 20 let za "terorismus" kvůli kritice ruské okupace Krymu chce spravedlnost pro všechny ukrajinské politické vězně.

22.5.2018

5 let vězení pro pro Tašiho Wangčuka

Pětiletý trest odnětí svobody pro tibetského aktivistu je jasným signálem neustávajícího tlaku ze strany čínských úřadů na Tibeťany, jejichž jediným proviněním je pokojné uplatňování svých kulturních práv.