Arzhang Davoodi

Arzhang Davoodi (65 let), si zlomil obě nohy a vážně poranil rameno poté, co byl ve vězení zbit a strčen ze schodů.

Je pravděpodobné, že v důsledku zranění, která utrpěl kvůli brutálnímu mučení, bude mít trvalé následky. Kromě toho je Davoodi často držen na samotce, nejsou mu umožněny návštěvy rodiny, nemůže ani telefonovat. Ve vězení nesmí komunikovat s dalšími vězni, číst, koukat na televizi, nemá přístup k lékům a vhodným potravinám. Amnesty International opakovaně žádá o jeho okamžité propuštění.

23.4.2019

Když se soudci stanou obránci lidských práv

Stav polské justice by měl být varovným signálem pro celou Evropu včetně Česka.

19.4.2019

Ilham Tothi je už pět let nespravedlivě ve vězení

U příležitosti pátého výročí zatčení ujgurského profesora Ilhama Tohtiho občanská společnost, včetně Amnesty International, vyzývá Čínu, aby okamžitě a bezpodmínečně propustila nejen Tothiho, ale i celou řadu dalších učitelů nebo profesorů, kteří jsou nespravedlivě uvězněni.

17.4.2019

Egypt: Parlament schválením změn v ústavě ukázal naprostou lhostejnost k lidským právům

Už tak kritická lidskoprávní situace v Egyptě se může ještě zhoršit. Ohroženi jsou aktivisti, odpůrci režimu i běžní občané Egypta. Návrh teď projde referendem.

17.4.2019

Aktuálně: Amnesty akce v DOXu s čínskými disidenty