Arzhang Davoodi

Arzhang Davoodi (65 let), si zlomil obě nohy a vážně poranil rameno poté, co byl ve vězení zbit a strčen ze schodů.

Je pravděpodobné, že v důsledku zranění, která utrpěl kvůli brutálnímu mučení, bude mít trvalé následky. Kromě toho je Davoodi často držen na samotce, nejsou mu umožněny návštěvy rodiny, nemůže ani telefonovat. Ve vězení nesmí komunikovat s dalšími vězni, číst, koukat na televizi, nemá přístup k lékům a vhodným potravinám. Amnesty International opakovaně žádá o jeho okamžité propuštění.

26.4.2018

Turecko a klima strachu: Tvrdé zákroky vlády dusí občanskou společnost

Vytrvalý a eskalující tlak omezil práci obránců lidských práv a zanechal většinu společnosti ve stavu neustálého strachu.

21.4.2018

Česká sekce Amnesty vydává svou zprávu o činnosti.

U příležitosti Amnesty valné hromady 2018 vychází přehled o kampaních, akcích, advokační práci nebo financích české Amnesty za rok 2017 na jednom místě!

19.4.2018

TEN nebo TAHLE jsou díky Amnesty na svobodě – máme opravdu radost?

Jak se to má s dobrými zprávami v Amnesty.

17.4.2018

Blogger Druklo propuštěn, přesto případ sledujeme.

Podle zpráv, které jsme dostali, je Druklo volný, nicméně zůstává pod policejním dohledem. proto jeho případ budeme nadále sledovat.