Ukrajinský parlament zrušil kontroverzní zákony, policejní násilí ale nekončí

Petici s výzvou za zrušení zákonů ohrožujících svobodu projevu a shromažďování jsme poslali ukrajinskému prezidentovi Viktoru Janukovyčovi a velvyslanci Ukrajiny v ČR Borysi Zajčukovi. Vzhledem k aktuální situaci na Ukrajině ale podpisy sbíráme dál. Vyzýváme ukrajinskou vládu k ukončení policejního násilí a k nestrannému a nezávislému vyšetření policejního násilí při zásazích proti pokojným demonstrantům. Žádáme také o řádné potrestání viníků. Ukrajinský parlament dnes navíc nedávno přijaté kontroverzní zákony zrušil. Zákony, které platily jen pár dnů se staly terčem kritiky ukrajinské veřejnosti nebo Evropské unie.

24.10.2019

14 polských žen je nevinných – soud zrušil všechna obvinění!

Polský soud zrušil obvinění proti 14 polským ženám, které byly v listopadu 2017 napadeny během pochodu organizovaného u příležitosti Dne nezávislosti ve Varšavě.

20.12.2018

Ředitel Google údajně zrušil projekt Dragonfly

Podle neoficiálních zpráv společnost Google zruší aktivity na projektu Dragonfly, který by měl mít možnost cenzurovat vyhledávání na internetu v Číně. Amnesty však nadále požaduje jasné vysvětlení dalšího postupu, proto naše petice nekončí.

13.7.2019

Sencov oslavil narozeniny ve vězení

Ukrajinský režisér Oleg Sencov dnes slaví 43. narozeniny.

8.10.2018

Oleg Sencov ukončil hladovku

Ukrajinský režisér Oleg Sencov se rozhodl ukončit protestní hladovku.