Ukrajinský parlament zrušil kontroverzní zákony, policejní násilí ale nekončí

Petici s výzvou za zrušení zákonů ohrožujících svobodu projevu a shromažďování jsme poslali ukrajinskému prezidentovi Viktoru Janukovyčovi a velvyslanci Ukrajiny v ČR Borysi Zajčukovi. Vzhledem k aktuální situaci na Ukrajině ale podpisy sbíráme dál. Vyzýváme ukrajinskou vládu k ukončení policejního násilí a k nestrannému a nezávislému vyšetření policejního násilí při zásazích proti pokojným demonstrantům. Žádáme také o řádné potrestání viníků. Ukrajinský parlament dnes navíc nedávno přijaté kontroverzní zákony zrušil. Zákony, které platily jen pár dnů se staly terčem kritiky ukrajinské veřejnosti nebo Evropské unie.

20.12.2018

Ředitel Google údajně zrušil projekt Dragonfly

Podle neoficiálních zpráv společnost Google zruší aktivity na projektu Dragonfly, který by měl mít možnost cenzurovat vyhledávání na internetu v Číně. Amnesty však nadále požaduje jasné vysvětlení dalšího postupu, proto naše petice nekončí.

16.5.2018

Aktuálně.cz: Ukrajinský režisér Sencov drží hladovku

24.5.2018

Oleg Sencov drží hladovku - posílejte solidární dopisy

Ukrajinský režisér odsouzený v Rusku na 20 let za "terorismus" kvůli kritice ruské okupace Krymu chce spravedlnost pro všechny ukrajinské politické vězně.

15.12.2017

iRozhlas.cz: Policejní zásah proti vyvěšování tibetských vlajek byl nezákonný