Ukrajinský parlament zrušil kontroverzní zákony, policejní násilí ale nekončí

Petici s výzvou za zrušení zákonů ohrožujících svobodu projevu a shromažďování jsme poslali ukrajinskému prezidentovi Viktoru Janukovyčovi a velvyslanci Ukrajiny v ČR Borysi Zajčukovi. Vzhledem k aktuální situaci na Ukrajině ale podpisy sbíráme dál. Vyzýváme ukrajinskou vládu k ukončení policejního násilí a k nestrannému a nezávislému vyšetření policejního násilí při zásazích proti pokojným demonstrantům. Žádáme také o řádné potrestání viníků. Ukrajinský parlament dnes navíc nedávno přijaté kontroverzní zákony zrušil. Zákony, které platily jen pár dnů se staly terčem kritiky ukrajinské veřejnosti nebo Evropské unie.

26.2.2017

Ildar Dadin propuštěn!

Skvělá zpráva! Nejvyšší soud zrušil rozsudek pro Ildara Dadina a rozhodl, že musí být propuštěn. K propuštění došlo v neděli 26. února a podle svých slov Ildar do poslední chvíle nevěděl o propuštění, protože nebyl předtím o rozsudku nijak informován. Po propuštění se setkal se svou ženou Anastasií, její sestrou, přáteli a novináři.

12.9.2016

BBC: Situace syrských uprchlíků v Libanonu se ještě zhoršuje - stát zpřísňuje zákony

15.2.2016

Úspěch Amnesty kampaně STOP násilí na ženách - vláda podpořila Istanbulskou úmluvu

Vláda schválila úmluvu o prevenci a potírání násilí na ženách.

9.2.2016