Na Krymu zmizeli další aktivisté

Tři aktivisté z EuroMajdanu, Oleksej Gritsenko, Natalya Lukyanchenková a Sergej Supruna zmizeli večer 13. března 2014 na Krymu. Jejich rodiče jsou přesvědčeni, že je unesli vojáci, kteří tam v současné době působí. Aktivisté byli na Krymu asi týden, v den zmizení informovali svoje přátele z EuroMajdanu, že je pronásledují tři auta, a že na ně někdo střílí. Od té doby o aktivistech nejsou žádné zprávy, zmizelo i jejich auto. Signál z mobilních telefonů Gritsenka a Lukyachenkové se podařilo zachytit v blízkosti vojenského ústředí v Simferapolu. Objekt střeží vojenští důstojníci, ti ale zadržení aktivistů popírají.

24.5.2018

Oleg Sencov drží hladovku - posílejte solidární dopisy

Ukrajinský režisér odsouzený v Rusku na 20 let za "terorismus" kvůli kritice ruské okupace Krymu chce spravedlnost pro všechny ukrajinské politické vězně.

14.12.2017

Další úspěch Amnesty: Vězni svědomí z Krymu propuštěni.

1.7.2017

Všichni tři výzkumníci propuštěni

Dobrá zpráva. Všichni aktivisté kontrolující pracovní podmínky v čínském závodě na výrobu obuvi byli propuštěni 28. 6. propuštěni na kauci, což znamená, že pokud se nedopustí v následujících 12 měsících trestného činu, všechna obvinění budou stažena! Děkujeme všem z podporu.

29.3.2017

Aktuálně.cz: Další mrtví ve Středozemním moři