Na Krymu zmizeli další aktivisté

Tři aktivisté z EuroMajdanu, Oleksej Gritsenko, Natalya Lukyanchenková a Sergej Supruna zmizeli večer 13. března 2014 na Krymu. Jejich rodiče jsou přesvědčeni, že je unesli vojáci, kteří tam v současné době působí. Aktivisté byli na Krymu asi týden, v den zmizení informovali svoje přátele z EuroMajdanu, že je pronásledují tři auta, a že na ně někdo střílí. Od té doby o aktivistech nejsou žádné zprávy, zmizelo i jejich auto. Signál z mobilních telefonů Gritsenka a Lukyachenkové se podařilo zachytit v blízkosti vojenského ústředí v Simferapolu. Objekt střeží vojenští důstojníci, ti ale zadržení aktivistů popírají.

1.7.2017

Všichni tři výzkumníci propuštěni

Dobrá zpráva. Všichni aktivisté kontrolující pracovní podmínky v čínském závodě na výrobu obuvi byli propuštěni 28. 6. propuštěni na kauci, což znamená, že pokud se nedopustí v následujících 12 měsících trestného činu, všechna obvinění budou stažena! Děkujeme všem z podporu.

12.1.2017

Soud s Petrem Jaškem - další odročení na 23. ledna

Další stání naplánováno na 23. ledna.

23.1.2017

Další odročení vynesení rozsudku

16.5.2016

Odsouzení Jekatěriny Vologženinové potvrzeno

Odvolání Jekatěriny Vologženinové bylo 26. dubna 2016 zamítnuto a bude muset odpracovat 320 hodin "nápravné práce". Byla odsouzena za kritiku ruské anexe Krymu a zapojení Ruska do konfliktu v Donbasu na východě Ukrajiny na sociálních sítích.