Na Krymu zmizeli další aktivisté

Tři aktivisté z EuroMajdanu, Oleksej Gritsenko, Natalya Lukyanchenková a Sergej Supruna zmizeli večer 13. března 2014 na Krymu. Jejich rodiče jsou přesvědčeni, že je unesli vojáci, kteří tam v současné době působí. Aktivisté byli na Krymu asi týden, v den zmizení informovali svoje přátele z EuroMajdanu, že je pronásledují tři auta, a že na ně někdo střílí. Od té doby o aktivistech nejsou žádné zprávy, zmizelo i jejich auto. Signál z mobilních telefonů Gritsenka a Lukyachenkové se podařilo zachytit v blízkosti vojenského ústředí v Simferapolu. Objekt střeží vojenští důstojníci, ti ale zadržení aktivistů popírají.

12.1.2017

Soud s Petrem Jaškem - další odročení na 23. ledna

Další stání naplánováno na 23. ledna.

6.11.2015

Sýrie: Stát profituje ze zločinů proti lidskosti, násilná zmizení pohánějí černý trh

Amnesty se zaměřila na mrazivý počet desítek tisíců násilných zmizení, za nimiž v uplynulých čtyřech letech stojí syrská vláda.

9.3.2016

Startuje první ročník Amnesty International / Febiofest Award

Česká sekce Amnesty International bude letos poprvé na Febiofestu předávat cenu za nejlepší film spojený s problematikou lidských práv. Je věnována ukrajinskému filmaři Olegu Sencovovi, který sedí ve vězení za kritiku ruské anexe Krymu.

16.5.2016

Odsouzení Jekatěriny Vologženinové potvrzeno

Odvolání Jekatěriny Vologženinové bylo 26. dubna 2016 zamítnuto a bude muset odpracovat 320 hodin "nápravné práce". Byla odsouzena za kritiku ruské anexe Krymu a zapojení Ruska do konfliktu v Donbasu na východě Ukrajiny na sociálních sítích.