Další osud Sakíne je zatím nejistý, její právník byl také uvězněn

Bývalý právník Sakíne Mohammadi Aštíaníové pro londýnské „The Times“ v červnu 2012 uvedl, že íránské autority neuvažují o vykonání rozsudku smrti ukamenováním a že by dokonce mohla být z vězení propuštěna. Amnesty International zatím nemá k dispozici žádné oficiální vyjádření. Pokud byl trest smrti pro Sakíne skutečně zrušen, měly by íránské orgány objasnit její současný právní stav, včetně stanovení délky trestu odnětí svobody. Amnesty International také volá po okamžitém propuštění Javida Houtan Kiyana, Sakíina posledního právníka. Ten byl uvězněn v říjnu 2010 společně se Sakíniným synem a dvěma německými novináři, kteří byli později propuštěni. Kiyan by odsouzen ke čtyřletému vězení a pětiletému zákazu vykonávání své právní praxe. Pokud bude jeho případ přehodnocen jako špionáž, hrozí mu až trest smrti. Kiyanovi se z vězení podařilo propašovat dopis, ve kterém popisuje mučení a psychické strádání, kterému je ve vězení denně vystavován.

18.10.2017

Známá Němka popírající holokaust dostala další trest odnětí svobody

19.1.2018

2 osoby propuštěny na kauci, soudní proces bude pokračovat

Dva lidé zadržení v Egyptě v říjnu poté, co údajně mávali duhovou vlajkou – symbolem hnutí LGBT+ – na koncertu libanonské alternativní rockové kapely Mashrou ’Leila, jejíž zpěvák se hlásí k homosexuální orientaci, byli propuštěni na kauci ve výši 56,37 dolarů (1000 egyptských liber).

16.10.2017

Studentka Právnické fakulty Klaudie Vospálková: Nejtěžší je se na práva vůbec dostat. Při studiu pracuje v advokátní kanceláři

8.8.2017

Ali Feruz zatím vydán nebude