Graffiti Jam na podporu lidských práv v Číně

Amnesty International ČR ve spolupráci s MOLOTOW spray paints a GRAFFNECK graffiti shop pořádají Graffiti Jam na podporu lidských práv v Číně. Akce proběhne u legální graffiti zóny Těšnov v sobotu 17. května 2008 od 12:00 do večerních hodin.

Je graffiti populární v Číně? V Čechách rozhodně ano! Přijďte se podívat na street artové umění motivované myšlenkou lidských práv. Na akci můžete vidět několik předních českých graffiti umělců a djs, podepsat petici za svobodu slova v Číně a dozvědět se více informací o situaci v nejlidnatější zemi světa.„K uspořádání akce nás motivoval případ mladých Tibeťanů, kteří byli vloni na podzim policií zadrženi proto, že ve svých graffiti sloganech vyzývali k návratu dalajlamy. Při zásahu byli surově zbiti a někteří jsou podle dostupných informací stále zadržováni,“ říká Vojtěch Pařízek, koordinátor aktivismu Amnesty International. Příběh Tibeťanů o svobodě slova inspiroval vznik Graffiti Jamu, který přichází několik týdnu před olympijskými hrami. Právě v roce konání olympiády v Pekingu je podle organizátorů akce příležitost uvést věci v Číně do pohybu.

Fandíte svobodě a lidským právům v Číně?

Navštivte virtuální stadion a přidejte se k petici za svobodu slova.

30.8.2018

Otevřený dopis pro Google: Nerezignujte na lidská práva výměnou za přístup do Číny!

Ohlášené plány společnosti Google spustit v Číně cenzurovaný vyhledavač by představovaly alarmující kapitulaci v oblasti lidských práv s ničivými důsledky v zemi, kde jsou lidé neustále pronásledováni za vyjádření svých názorů, upozorňuje Amnesty a další skupiny pro lidská práva.

15.12.2017

Bojovali za ni i Češi. Čína propustila vězněnou učitelku

25.7.2017

DVTV: Rozhovor s chirurgem, který odebíral v Číně orgány