© Amnesty International

Amnesty na NGO Marketu 2016

Článek

Letošní bonus – Živá knihovna s aktivisty a zaměstnanci Amnesty!

© Amnesty International

I letos najdete na NGO Marketu v pražském Foru Karlín 27. dubna stánek Amnesty International.

Vedle klasických informačních materiálů o naší lidskoprávní práci, petic za nespravedlivě vězněné nebo propagačních Amnesty předmětů tam letos najdete i velkou novinku – Živou knihovnu Amnesty!

Cca od 3 do 5 odpoledne nám bude patřit „Místnost číslo 3“, kde proběhne živá knihovna. Co to je? Vzdělávací metoda, která umožňuje zajímavé setkání lidí, kteří by se v běžném životě nesetkali. Účastníci knihovny si mohou místo knížek „půjčit“ osobu se zajímavým životním příběhem, se kterou by si v reálném životě pravděpodobně nepopovídali, a zeptat se jí na všechno, co je zajímá. To všechno v malé skupince maximálně 6 čtenářů - takže nečekejte žádnou přednášku! 

Na většině knihoven, které Amnesty International v ČR pořádá, jsou tzv. živými knihami příslušníci různých menšin žijících v České republice. Knihovna na NGO Marketu je speciální, protože tu budou hrát roli živých knih hlavně aktivisti a dobrovolní lektoři Amnesty. Živou knihou se tak stane i předseda naší správní rady Libor Marek, vedoucí kampaňového oddělení Martin Balcar nebo dobrovolná lektorka Karolína Kašparová.

Zajímáte se o dobrovolnictví nebo stáž v Amnesty a chtěli byste se o tom dozvědět víc? Přijďte si o tom popovídat přímo se stážisty a aktivisty, kteří v Amnesty působí. Zajímá vás, co Amnesty vlastně dělá a jak funguje? Přijďte to probrat se členem naší správní rady.

Zaujal vás koncept živých knihoven? Zjistěte víc…

Dejte nám vědět, jestli dorazíte na Facebooku.

Těšíme se na vás!

Vaše Amnesty