Dojde k výměně zajatců a propuštění Sencova na svobodu?

  Článek

Rusko a Ukrajina si pravděpodobně vymění vězně. Mohl by mezi nimi být i nespravedlivě uvězněný ukrajinský filmař Sencov. Výměna se ale zatím pozdržela.

“Výměna zajatců mezi Ruskem a Ukrajinou se odkládá přinejmenším do příštího týdne. Informovala o tom ukrajinská redakce Radia Svoboda s odkazem na zdroje z ukrajinských bezpečnostních složek. Mezi zajatci mají být ukrajinští námořníci zajatí ruskými silami loni v listopadu u Kerčského průlivu a ukrajinský režisér Oleh Sencov, odsouzený za údajný terorismus na anektovaném Krymu. “

https://zpravy.aktualne.cz/…/r~5692ba36cade11e9b1410cc47ab…/

Aktuální petice

  Rusko

Zdravotní sestřička z Krymu si odpykává sedmiletý trest, hrozí jí další vězení za vlastizradu a nutně potřebuje lékařskou péči. Pomůžete?

Irina Danilovič (Irina Danilovich) je zdravotní sestra z Ruskem okupovaného Krymu. Otevřeně kritizovala systém zdravotní péče na Krymu a odsuzovala politicky motivované stíhání obránců lidských práv. Za to byla ve vykonstruovaném procesu odsouzena k sedmi letům vězení. Ve vězení je jí odpírána zdravotní péče a její zdravotní stav je vážný. Pomozte jí podpisem petice.

 

Aktuální počet podpisů: 1171 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...