Photo: Private

Nasrín dočasně propuštěna, v dubnu musela zpět do vězení

  Článek

Nasrín byla dne 17. března znovu dočasně propuštěna. Do vězení se musela vrátit 5. dubna. Vězněna je v naprosto nevyhovujících podmínkách.

V současnosti je držena ve věznici Shahr-e Rey. Tamní podmínky lze považovat za extrémně špatné. Jedná se o nepoužívanou kuřecí farmu, v níž je drženo několik stovek žen odsouzených za násilné trestné činy v přeplněných a naprosto nevyhovujících podmínkách. 
Vězeňkyně nemají přístup k adekvátní stravě, lékům a čerstvému vzduchu. Není jim zajištěna dostatečná hygiena. Ve věznici chybí okna a ventilace. Ve vzduchu je permanentně cítit toxický zápach. Odsouzené nemají přístup k bezpečné pitné vodě, což je nutí, kupovat si vodu balenou – pokud si to mohou dovolit. Dochází zde k častému napadání vězeňkyň, a to jak mezi sebou, tak ze strany zaměstnanců věznice. Běžné je nekontrolovatelné užívání drog a šíření infekčních nemocí.

Aktuální petice

  Írán

18 let vězení, mučení a špinavé cely. Takhle Írán trestá pokojné aktivisty

Íránská aktivistka v oblasti pracovních práv Sepideh Gholianová a její kolega Esmail Bakhshi byli v listopadu 2018 zadrženi jenom proto, že se zúčastnili pokojného protestu na podporu zaměstnanců, kterým firma nevyplácela mzdy. Po svém propuštění na kauci veřejně prohlásili, že byli ve vazbě mučeni policií. Kvůli tomu byli znovu uvězněni a po nespravedlivém soudním procesu byli oba odsouzeni k dlouhým trestům.

Aktuální počet podpisů: 1087

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...