Kaddáfí musí zastavit popravy v ulicích

Článek

Od začátku nepokojů v Libyi umírají každý den desítky lidí, kteří se rozhodli protestovat proti současnému režimu Muammara Kaddáfího. Amnesty International apeluje na oficiální představitele státu, aby zastavili řetězové zabíjení demonstrantů a zajistili kontrolu nad chováním bezpečnostních složek.

Muammar Kaddáfí

Podle očitých svědků došlo jen v pátek 18. února k zabití 34 lidí, kteří byli střeleni do hlavy či krku. Další desítky protestujících byly zraněny.

„Zdá se, že vůdce Libye nařídil svým vojákům zastavit protesty doslova za každou cenu. Tedy i za cenu zabíjení,“ uvedl Malcom Smart, ředitel Amnesty International pro Blízký východ a severní Afriku.

„Kaddáfího ozbrojené síly používají proti demonstrantům ostré náboje. Výsledek takového chování je zřejmý. Situace eskaluje opravdu každým dnem a mrtvých je stále víc,“ dodal Smart.

Aktuální petice

Rusko

Propusťte Navalného! Petice za svobodu opozičníka, kterého se bojí i Putin

Ruského opozičního aktivistu Alexeje Navalného zadržela policie na moskevském letišti bezprostředně po návratu z Německa, kde se od srpna loňského roku léčil z otravy novičokem. O den později mu byla soudem nařízena třicetidenní vazba. Dne 2. února moskevský soud poslal Navalného na tři a půl roku do vězení.

Aktuální počet podpisů: 8236 Náš cíl: 8500

Podepíšu