Prohledávat obsah

nalezeno 7 výsledků:

Článek publikován 23.4.2024

Gruzie: Policie se musí zodpovídat z použití nepřiměřené síly proti demonstrantům

Policie v Gruzii násilně rozehnala pokojnou demonstraci v Tbilisi, kde se protestující shromáždili proti kontroverznímu zákonu o „zahraničním vlivu“. Ten je kritizován za svou podobnost s ruským represivním zákonem o „zahraničních agentech“, který se používá k umlčení nesouhlasu s vládnoucím režim.

Článek publikován 18.3.2024

Tři roky vězení za rádiové vysílání o válce

Když Rusko napadlo Ukrajinu, rozhodl se Vladimir, že nebude mlčet. Založil vlastní amatérskou rádiovou stanici a začal vysílat necenzurované zprávy o válce na Ukrajině. Ruské úřady ale jeho signál vystopovaly a Vladimira zatkly. Následně byl odsouzen ke třem krutým rokům ve vězení. Proto potřebuje vaši podporu.

Článek publikován 18.3.2024

Popsal svou výlohu hesly proti válce, skončil v trestanecké kolonii

Po vpádu Ruska na Ukrajinu popsal Dmitrij výlohu svého obchodu protiválečnými hesly. Ačkoliv dostal pokutu, v protestování proti válce nepřestal. Tamní úřady ho proto odsoudily k 18 měsícům v trestanecké kolonii. Teď potřebuje vaši podporu.

Situaci na Ukrajině označil za „válku“. Dostal 7 let

Moskevský opoziční zastupitel Alexej byl prvním Rusem odsouzeným podle tvrdých zákonů o válečné cenzuře. Za to, že kritizoval agresi na Ukrajině a tamní situaci označil jako „válku“, byl odsouzen k sedmi rokům za mřížemi. Proto potřebuje vaši podporu.

Nahradila cenovky protiválečnými hesly, byla odsouzena na 7 let

Na protest proti válce nahradila ruská umělkyně Alexandra cenovky v jednom z petrohradských supermarketů cedulkami s protiválečnými informacemi a hesly. Za to si odpykává krutý sedmiletý trest v trestanecké kolonii.

Článek publikován 18.3.2024

Šest let vězení za příspěvek na Telegramu

Novinářka Maria Ponomarenko je držena v nelidských podmínkách za to, že na sociálních sítích sdílela informace o ruském leteckém útoku na divadlo v ukrajinském Mariupolu. Za to si má podle ruských úřadů odsedět 6 let za mřížemi.

Případ publikován 15.1.2024

Kvůli ochraně půdy před výstavbou plynovodu jim hrozí vězení. Pomozte obyvatelům národa Wet’suwet’en podpisem petice

Původní obyvatelé národa Wet’suwet’en chrání půdu a vodstvo svých předků před výstavbou plynového potrubí. Kvůli svému nesouhlasu se stavbou jsou sledováni, obtěžováni a zastrašováni kanadskou policií. Několik z nich čeká soud, nebo dokonce vězení. Úřady musejí stáhnout veškerá obvinění proti pokojným protestujícím, kteří pouze využili svá práva na svobodu projevu a shromažďování.

Díky za upozornění...