Čad: Propuštění aktivisty

Úspěch

Aktivista Djeralar Miankeol byl 28. července propuštěn poté, co byla stažena všechna obvinění vznesená proti jeho osobě. Odvolací soud zvrátil předchozí rozsudky, které ho shledávaly vinným z napadání justice. K tomu mělo dojít během rozhlasového rozhovoru, ve kterém zpochybňoval kompetence soudních úředníků.

8.6.2017

Osvoboď podpisem!

Probíhá největší Amnesty veřejná akce. Na záchraně nespravedlivě vězněných spolupracují slavní youtubeři i známé tváře.

7.6.2017

Rusko: Odsouzení knihovnice za přechovávání ‚extrémistické literatury‘ dokazuje naprosté opovrhování zákony

Odsouzení Natálie Šarinové, bývalé ředitelky Státní knihovny ukrajinské literatury v Moskvě, za přechovávání ‚extrémistické literatury‘ dokazuje naprosté opovrhování zákony a upozorňuje na vážné nedostatky v nezávislosti ruského soudnictví, upozorňuje Amnesty International.

6.6.2017

český rozhlas o zatčení šéfa turecké Amnesty

24.5.2017

Kamerun: Úřady zrušily tiskovou konferenci Amnesty International

Tisková konference měla za cíl apelovat na kamerunského prezidenta, aby propustil tři studenty uvězněné za sdílení vtipu o skupině Boko Haram. Více než 300 000 lidí volá po jejich osvobození.