Prohledávat obsah

nalezeno 4194 výsledků:

Článek publikován 12.10.2023

Izrael: Palestinské ozbrojené skupiny se musí zodpovídat z úmyslného zabíjení civilistů, únosů a nerozlišujících útoků

Hamás a další palestinské ozbrojené skupiny hrubě porušily mezinárodní právo a projevily mrazivou neúctu k lidským životům. Prováděly kruté a brutální zločiny, včetně hromadného zabíjení, únosů rukojmích a nerozlišujících raketových útoků na Izrael. Vzhledem k tomu, že se stále objevují důkazy o hrůzách, které se odehrály v jižním Izraeli, bude Amnesty International pokračovat ve vyšetřování, aby rozkryla celou škálu zločinů podle mezinárodního práva.

Článek publikován 11.10.2023

Turecko: Cena Rady Evropy připomíná, že se na Osmana Kavalu nezapomnělo

Parlamentní shromáždění Rady Evropy udělilo Cenu Václava Havla za rok 2023 tureckému vězni svědomí Osmanu Kavalovi. Ten je již šestým rokem ve vězení a hrozí mu politicky motivovaný doživotní trest. Ocenění ve Štrasburku osobně převzít nemohl.

Článek publikován 11.10.2023

Afghánistán: Zemětřesením zasažené oblasti potřebují okamžitou pomoc

Dvě ničivá zemětřesení zasáhly západní provincii Herát v Afghánistánu. Amnesty International vyzývá úřady, aby okamžitě zmobilizovaly zdroje na pomoc postiženým oblastem.

Článek publikován 9.10.2023

Vyšetřování „Predator Files“ odhaluje katastrofální selhání regulace obchodu se sledovacími zařízeními

Nové vyšetřování mediální sítě European Investigative Collaborations (EIC) ve spolupráci s bezpečnostní laboratoří Amnesty International odhaluje šokující pravdu o rozsahu sledování i neúčinnosti evropské regulace.

Článek publikován 6.10.2023

EU: Nová migrační dohoda - nebezpečná a nespravedlivá

Nová krizová migrační dohoda EU může znamenat větší porušování lidských práv. Umožní zadržování lidí na hranicích a zpomalení azylových řízení.

Článek   Úspěch publikován 6.10.2023

Vězněná íránská obránkyně práv žen Narges Mohammadiová obdržela Nobelovu cenu míru!

Držitelkou Nobelovy ceny za mír 2023 se stala padesátijednaletá Narges, která je vězněna kvůli boji za lidská práva, práva žen a odsuzování trestu smrti.

Případ publikován 28.9.2023

Bojovala proti korupci a beztrestnosti v Guatemale, teď je zavřená ve vazbě. Pomůžete Claudii Gonzáles?

Claudia Gonzáles, obránkyně lidských práv a právnička bojující s korupcí a beztrestností v Guatemale, byla 28. srpna 2023 zatčena a umístěna do vazby. Čelí obvinění, která nemají pevný právní základ, a panují obavy, že soudní proces bude zmanipulovaný. Úřady se Claudii očividně snaží umlčet, podobně jako další bojovníky za lidská práva. Podpořte ji podpisem petice a požadujte její osvobození.

1234567891011121314420

Díky za upozornění...