Prohledávat obsah

nalezeno 3548 výsledků:

Případ publikován 4.11.2021

Klimatická krize je krizí lidských práv!

Změny klimatu mají již dnes zásadní vliv na lidská práva milionů lidí. Ohrožují naše právo na život, zdraví, dostupnost pitné vody, potravin, bydlení a práci. Nejvíce dopad klimatických změn pociťují nejchudší nebo lidé z méně rozvinutých zemí. Ohrožena je ale i vláda práva či řada občanských a politických práv.

Článek publikován 1.11.2021

Polští poslanci podpořili zákon zakazující LGBTI+ akce

Poslanci polského Sejmu v pátek po prvním čtení podpořili návrh zákona zakazujícího akce na podporu LGBTI+ lidí.

Zprávy publikován 28.10.2021

Amnesty je nucena zavřít svou sekci v Hongkongu

„Kvůli manipulativnímu hongkongskému zákonu o národní bezpečnosti bylo s těžkým srdcem učiněno rozhodnutí zavřít místní kancelář. S daným zákonem v platnosti je pro organizace zaměřující se na ochranu lidských práv nemožné v Hongkongu pracovat, aniž by se vystavovaly riziku odvetných kroků vlády,“ vysvětluje Anjhula Mya Singh Bais, předsedkyně výboru Amnesty International.

Článek   Úspěch publikován 22.10.2021

Navalnyj získal Sacharovovu cenu

Evropský parlament Sacharovovu cenu za svobodu myšlení udělil ruskému opozičníkovi a kritikovi prezidenta Putina Alexeji Navalnému.

Článek   Úspěch publikován 22.10.2021

Ocenění Projektu Pegasus je uznáním toho, jak důležitá je svoboda médií

Cenu Daphne Caruanové Galiziové za žurnalistiku udělil Evropský parlament konsorciu novinářů Forbidden Stories za Projekt Pegasus. Jednalo se o vyšetřování, které přineslo odhalení o zneužívání sledovacího softwaru, jenž se systematicky zaměřoval na obránce lidských práv, novináře a právníky. Amnesty byla při tomto vyšetřování konsorciu Forbidden Stories technickým partnerem.

Případ publikován 20.10.2021

Texaský zákon zakázal většinu potratů. Výjimku nemají ani znásilněné ženy

V Texasu začal platit zákon, který de facto zakazuje provádění interrupcí od šestého týdne těhotenství – tedy ještě předtím, než mnoho žen zjistí, že jsou těhotné. Interrupci nesmí podstoupit ani ženy, které otěhotněly v důsledku znásilnění nebo incestu.

Článek publikován 14.10.2021

Nobelovu cenu za mír získali novináři Maria Ressa a Dmitrij Muratov

Výbor ocenil jejich boj za svobodu slova.

Art For Amnesty - obrazy k prodeji

Díky za upozornění...