Prohledávat obsah

nalezeno 90 výsledků:

  Článek publikován 21.1.2024

Amnesty Tech: Naléhavý a obtížný úkol regulace umělé inteligence

Podle zprávy technologických výzkumníků Amnesty nesou dopady umělé inteligence hlavně marginalizované skupiny. Účinná regulace ale stále chybí.

  Případ publikován 15.1.2024

Kvůli ochraně půdy před výstavbou plynovodu jim hrozí vězení. Pomozte obyvatelům národa Wet’suwet’en podpisem petice

Původní obyvatelé národa Wet’suwet’en chrání půdu a vodstvo svých předků před výstavbou plynového potrubí. Kvůli svému nesouhlasu se stavbou jsou sledováni, obtěžováni a zastrašováni kanadskou policií. Několik z nich čeká soud, nebo dokonce vězení. Úřady musejí stáhnout veškerá obvinění proti pokojným protestujícím, kteří pouze využili svá práva na svobodu projevu a shromažďování.

  Článek publikován 19.9.2023

Kongo: Tisíce lidí vysídleny kvůli těžbě kobaltu a mědi

Rozšiřování dolů v Demokratické republice Kongo vede k závažnému porušování lidských práv - včetně násilí, sexuálních útokům a žhářství.

  Článek publikován 27.6.2023

Policie vznesla obvinění v případě vraždy britského novináře a brazilského ochránce přírody

Dom Phillips a Bruno Pereira podle policie měli být zavražděni mezinárodní kriminální rybářskou organizací.

  Článek publikován 20.11.2022

6 věcí, které byste měli vědět o Mistrovství světa ve fotbale v Kataru

V Kataru začalo 20. listopadu Mistrovství světa ve fotbale, a tak se tento stát Perského zálivu ocitl v centru pozornosti celého světa. Od té doby, co FIFA v roce 2010 přidělila turnaj Kataru, bylo o neutěšené situaci migrujících pracovníků v zemi široce informováno. Migranti a domácí pracovníci jsou i nadále vystaveni řadě případů zneužívání, včetně krádeží mezd, nucené práce a vykořisťování.

  Článek publikován 14.11.2022

"Soustřeďte se na fotbal." Prezident FIFA nesmí ignorovat drastické porušování lidských práv v Kataru

Prezident FIFA Gianni Infantino napsal dopis všem 32 zemím, které se zúčastní Mistrovství světa ve fotbale v roce 2022, a vyzval je, aby se "soustředily na fotbal" a nechaly stranou obavy o lidská práva.

  Článek publikován 2.8.2022

Volání po odpovědnosti: FIFA by měla zaplatit kompenzaci vykořisťovaným migrantům

Mistrovství světa ve fotbale se v Kataru odehrálo na přelomu let 2021/2022. A všichni, včetně organizace FIFA, tiše přihlíželi hrozivé každodenní realitě zneužívaných migrantů na katarském území. FIFA by měla práci těchto lidí reflektovat a zaplatit alespoň 440 milionů dolarů jako kompenzaci.

  Případ publikován 20.6.2022

Britský novinář a jeho průvodce zavražděni v brazilském pralese. Viníci musejí být potrestáni

Ráno 5. června zmizeli v údolí Javari v brazilské Amazonii britský novinář Dom Phillips a jeho průvodce, obránce práv původních obyvatel a životního prostředí, Bruno Pereira. Dne 15. června brazilská policie oznámila, že jedna ze dvou osob zatčených pro podezření z účasti na zmizení obou mužů se přiznala k jejich vraždě a že ostatky nalezené v lese byly předány soudním lékařům k dalšímu šetření.

  Článek publikován 10.6.2022

Krutá daň za elektromobilitu

Těžba kobaltu v DRK je velkolepá, zato podmínky pracovníků v dolech jsou hrozivé. Kobalt z DRK vykupují ve velkém i hráči elektromobilového průmyslu.

1234569

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...