Prohledávat obsah

nalezeno 455 výsledků:

  Případ publikován 14.9.2023

Genocida za podpory sociálních sítí

  Článek publikován 21.8.2023

Kuvajt: Země nadále diskriminuje bidúnské děti. Nepřiznává jim státní občanství ani právo na vzdělání

Kuvajt pokračuje v diskriminaci dětí ze zhruba 100tisícové menšiny Bidúnů. Ačkoliv se na území země narodily, není jim přiznána státní příslušnost. Na základě toho je jim upíráno i rovné a bezplatné vzdělání.

  Článek   Úspěch publikován 14.3.2023

Významné úspěchy v boji proti vraždám žen v Mexiku

Genderově podmíněné násilí a vraždy žen jsou jedním z předních problémů Mexika. V nedávné době v této oblasti bylo dosaženo dvou významných úspěchů. Generální prokurátor pro stát México se v únoru 2023 symbolicky omluvil čtyřem rodinám zavražděných žen. Ve státě San Luis Potosi Nejvyšší soud rozhodl, že případ Karly Pontigo, zavražděné před více než deseti lety, musí být přezkoumán a musí být zohledněno, že vražda byla genderově podmíněná. Navíc byl v tomto státě zřízen Speciální úřad státního zastupitelství pro genderově podmíněné vraždy.

  Článek publikován 25.2.2023

Útoky na lidi s albinismem v Malawi nepřestávají

Malawijci trpící albinismem jsou nadále terčem brutálních útoků. Kromě tohoto problému také čelí nedostatečné zdravotní péči v zemi a nemohou se léčit z rakoviny kůže, ke které mají zvýšenou náchylnost.

  Článek publikován 12.2.2023

Nenávistné a urážlivé projevy vůči LGBTQ+ komunitě na Twitteru pod Elonem Muskem prudce rostou

60 % dotázaných LGBTQ+ organizací a aktivistů hlásí nárůst urážlivých projevů po nástupu Elona Muska do funkce generálního ředitele Twitteru.

  Článek publikován 4.2.2023

„Věřím však, že spravedlnost zvítězí a my budeme moci žít dál." Příběhy lidí, kterým za obranu lidských práv hrozí roky vězení

Turecko, Řecko, Etiopie a Bělorusko – čtyři země, čtyři příběhy a jeden stejný motiv. Obránci lidských práv jsou v těchto zemích nespravedlivě stíháni za to, že dělají svou práci.

  Článek publikován 24.1.2023

Rusko pokračuje v diskriminaci LGBTI lidí. Nová legislativa povede k cenzuře filmů a seriálů

Ruské úřady chystají novou směrnici, která umožní cenzurovat online obsah týkající se LGBTI lidí a jejich práv. Znamená to například stažení filmů a seriálů dostupných na streamovacích platformách, v nichž jsou sexuální menšiny zmiňovány.

  Článek publikován 17.12.2022

Ostrými do lidí. Bangladéš musí ukončit brutální potlačování demonstrací, vyzývá Amnesty

Amnesty má zprávy o zabití nejméně jednoho člověka a zranění více než 60 dalších osob po středečním střetu mezi příznivci opoziční strany a policií v Dháce. Více než 1400 lidí bylo zatčeno.

  Report publikován 27.11.2022

Obtěžování, šikana a omezování LGBTI+ komunity v Polsku pokračuje

Amnesty International opakovaně burcuje proti postupu polské vlády, která v zemi zmenšila prostor pro občanskou společnost a podkopala právní stát. Zejména v posledních pěti letech zaútočila také na práva žen, LGBTI+ osob i jejich podporovatelů.

  Článek publikován 1.11.2022

"Nesmíme se nechat zastrašit, to by znamenalo, že nenávist vyhrává."

Projev vedoucí kampaní české Amnesty Žanety Sladké ze středečního shromáždění Společně proti nenávisti na Václavském náměstí - svolaném po nedávné vraždě dvou LGBTI+ lidí na Slovensku.

12345646

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...