Prohledávat obsah

nalezeno 4222 výsledků:

Článek publikován 10.3.2023

Smutné výročí: Zejnab Jalalian je už 15 let ve vězení

Aktivistka za kurdské právo na sebeurčení a ženská práva Zejnab Jalalian je už patnáct let vězněna íránskými úřady. Původně byla odsouzena za „nepřátelství vůči Bohu“ k trestu smrti, rozsudek byl později změněn na doživotí. Je s ní opakovaně špatně zacházeno, je bita, je omezován její kontakt s rodinou a právníky, a nemá přístup ke zdravotní péči.

Článek publikován 10.3.2023

Odvolací soud v Burundi rozhoduje o rozsudku pro novinářku

Floriane Irangabiye je novinářka žijící ve Rwandě. Soud v Burundi ji v lednu 2023 odsoudil k 10 letům vězení za kritiku vlády. Floriane se proti rozsudku odvolala, odvolací soud nyní případ přezkoumává.

Článek   Úspěch publikován 6.3.2023

Soud v Chile zrušil zastavení stíhání členů bezpečnostních složek, kteří brutálně napadli účastníka protestů

Moisés Órdenes v říjnu 2019 pokojně protestoval proti chilské vládě. Byl kvůli tomu napaden a surově zbit skupinou členů speciální jednotky. Následkem zranění přišel o oko. V prosinci 2022 bylo zastaveno stíhání sedmi obviněných členů bezpečnostních složek, díky tlaku na úřady se ale v únoru 2023 podařilo dosáhnout zrušení tohoto rozhodnutí a znovuotevření vyšetřování.

Článek publikován 6.3.2023

Odeslali jsme petici za dětské obránce práv z Thajska

Petici požadující zastavení všech soudních procesů a zrušení rozsudků udělených dětským obráncům lidských práv jsme zaslali thajskému předsedovi vlády.

Článek publikován 4.3.2023

Soud poslal Alese Bjaljackého na deset let do vězení

Zakladatel běloruské lidskoprávní organizace Vjasna a nositel Nobelovy ceny míru Ales Bjaljacki byl odsouzen k desetiletému trestu vězení.

Případ publikován 3.3.2023

Následky protestů v Íránu: čtrnáct lidí bylo odsouzeno k trestu smrti, desítkám dalších hrozí stejný osud!

Íránské úřady zatkly tisíce účastníků protestů. Čtrnáct z nich bylo odsouzeno k trestu smrti. Stejný rozsudek hrozí desítkám dalších. Nespravedlivé soudní procesy se často opírají o „přiznání“ vynucená s použitím mučení. Připojte se k petici a požadujte zrušení trestů smrti a dodržování lidských práv v Íránu.

Článek publikován 2.3.2023

Soud zkrátil trest pro Anastasii Ševčenko

Anastasia Ševčenko by po návratu do Ruska z exilu čelila dvouleté podmínce.

124252627282930313233343536423

Díky za upozornění...