Prohledávat obsah

nalezeno 89 výsledků:

  Článek publikován 3.1.2024

Lidskoprávní vítězství roku 2023

Amnesty i její příznivci zaznamenali v loňském roce řadu lidskoprávních úspěchů po celém světě. Podívejte se na některé z nich.

  Článek publikován 23.11.2023

Dopisy a filmy proti bezpráví. Amnesty a Jeden svět spojují síly, promítat můžete i vy

Maraton psaní dopisů letos spojuje síly s festivalem dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět a jeho platformou Promítej i ty. Účastníci letošního Maratonu psaní dopisů tak mohou na svých akcích jednoduše a zdarma promítat tematické filmy.

  Článek publikován 17.7.2023

Úspěchy posledních šesti měsíců. Podívejte se na deset vítězství pro lidská práva

Zrušení poprav, změna zákonů a ochrana lidských práv. Amnesty i její příznivci zaznamenali za poslední půlrok řadu lidskoprávních úspěchů po celém světě. Podívejte se na 10 největších.

  Článek   Úspěch publikován 11.4.2023

OSN podpořila tichomořské ostrovy a požádala Mezinárodní soudní dvůr o poradní stanovisko o klimatické spravedlnosti

Valné shromáždění OSN schválilo rezoluci připravenou tichomořskými státy požadující po Mezinárodním soudním dvoru v Haagu, aby připravil poradní stanovisko týkající se klimatické spravedlnosti. Jedná se o první krok k vyřešení otázky, jaké závazky mají státy ohledně klimatické krize podle mezinárodního práva. Marta Schaaf z Amnesty International tento krok ocenila jako „zlomový moment v boji za klimatickou spravedlnost.“

  Článek   Úspěch publikován 9.1.2023

Dobré zprávy: Amnesty oslavuje zrušení trestu smrti v Zambii

Ve své nejnovější zprávě o výkonech trestu smrti Amnesty zdokumentovala, že počet poprav v subsaharské Africe se z 16 v roce 2020 více než zdvojnásobil na 33 v roce 2021. Rozhodnutí Zambie je tak důležitým příkladem zemím, které trest smrti stále používají.

  Článek publikován 28.12.2022

Záchrana řady politických vězňů. Přinášíme dobré zprávy letošního roku

Ačkoliv na světě dochází k neustálému porušování lidských práv, Amnesty se letos podařilo pomoci hned celé řadě obětí bezpráví. Ať už šlo o zproštění obžaloby, odložení poprav nebo propuštění z vězení. Rok 2022 přinesl mnoho lidskoprávních úspěchů a to i díky vaší podpoře.

  Článek publikován 6.12.2022

Filmem proti bezpráví. Amnesty a Jeden svět spojují síly, promítat můžete i vy

Maraton psaní dopisů letos spojuje síly s festivalem dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět a jeho platformou Promítej i ty. Účastníci letošního Maratonu psaní dopisů tak mohou na svých akcích jednoduše a zdarma promítat tematické filmy.

  Článek publikován 29.11.2022

Prokuratura v Tanzánii stáhla obvinění proti členům domorodého masajského kmene

Tanzanské státní zastupitelství rozhodlo o stažení obvinění z vraždy a spiknutí za účelem vraždy proti 24 členům Masajů, včetně 10 vůdců.

  Článek publikován 24.10.2022

Krištof Kintera, Toy Box i Pasta Oner. Probíhá unikátní výstava na pomoc lidským právům Art for Amnesty

Každoroční charitativní prodejní výstava pořádaná lidskoprávní organizací Amnesty International potrvá od úterý 25. října do neděle 30. října 2022 v galerii NoD v Dlouhé Ulici v Praze. Veřejná vernisáž proběhne v úterý 25. října od 18.00 hod.

  Článek publikován 10.10.2022

Nobelovu cenu míru získali obránci lidských práv z Běloruska, Ukrajiny a Ruska

Letošní Nobelovu cenu za mír získaly organizace pro ochranu lidských práv z Ukrajiny a Ruska a běloruský disident Ales Bjaljackij.

1234569

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...