Prohledávat obsah

nalezeno 76 výsledků:

  Článek publikován 19.9.2023

Kongo: Tisíce lidí vysídleny kvůli těžbě kobaltu a mědi

Rozšiřování dolů v Demokratické republice Kongo vede k závažnému porušování lidských práv - včetně násilí, sexuálních útokům a žhářství.

  Článek publikován 17.9.2023

Myanmar: Meta stále nezaplatila odškodnění Rohingům. Její algoritmy podpořily propuknutí násilí

Společnost Meta stále nezaplatila Rohingům odškodné. Je si však vědoma role, kterou Facebook sehrál při etnických čistkách této pronásledované menšiny.

  Článek publikován 29.6.2023

Konflikty ve vesnici Nabí Sálih přetrvávají. Obětí se stal dvouletý chlapec

V palestinské vesnici Nábí Sálih se od roku 2009 pořádaly každotýdenní protesty. Ani dnes není situace klidná, poslední obětí konfliktu se stal dvouletý chlapec.

  Článek publikován 20.9.2022

"Napíchnutá" technika, zatýkání i zákaz činnosti. Omezování palestinských organizací musí skončit, burcuje Amnesty

Izraelské úřady musí ukončit svou represivní kampaň proti palestinským občanským organizacím a nechat je v klidu vykonávat svou práci, prohlásila Amnesty International poté, co 18. srpna uzavřely izraelské síly kanceláře sedmi palestinských občanských organizací na Okupovaných palestinských území (OPÚ) na Západním břehu Jordánu.

  Článek publikován 14.6.2022

Report Amnesty potvrzuje válečené zločiny v Myanmaru

V novém reportu popisuje Amnesty válečné zločiny a zločiny proti lidskosti ve státech Kayin a Kayah ve východním Myanmaru. Podle Amnesty se totiž jedná o systematické kolektivní násilí a trestání etnických skupin tamního obyvatelstva.

  Článek publikován 11.6.2022

Site C: Pokročilá výstavba a nová jednání

Společnost B.C. Hydro dokončuje výstavbu přehrady Site C na řece Peace River. Uzavřela poslední čtyři smlouvy, které mají zajistit zahájení výroby elektřiny v roce 2025 za 16 miliard dolarů. Nyní jedná i s domorodými obyvateli a dalšími odpůrci přehrady.

  Článek publikován 20.4.2022

Izraelský tlak na Nabí Salih nepovoluje

Co začalo pokojnými protesty v roce 2009, pokračuje stále a z vesnice Nabí Salih se kromě hlasitého odporu ozývají i smrtelné výkřiky.

  Článek publikován 17.2.2022

Eskalace konfliktu na Ukrajině může způsobit humanitární katastrofu celého kontinentu, varuje Amnesty

Ohrožena by byla nejen politická, ale také ekonomická a sociální lidská práva, dodává Amnesty. Použití vojenské síly by rovněž mohlo vyústit v masové přesuny lidí do ostatních států.

  Report publikován 31.1.2022

Izrael páchá vůči Palestincům zločiny proti lidskosti. Amnesty vydává nový report

V novém výzkumu odkrýváme systematické a rozsáhlé porušování práv a systém apartheidu. Apelujeme proto na Mezinárodní trestní soud, aby zločiny začlenil do své současné investigace okupovaných palestinských území.

  Článek publikován 21.1.2020

Myanmarská vláda čelí obvinění z genocidy Rohingů

Mezinárodní soudní dvůr v Haagu nařídil myanmarské vládě, aby přijala okamžitá opatření a zabránila tak genocidě muslimského etnika Rohingů.

1234568

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...