Urgentní akce

Amnesty International sleduje případy lidí, kteří jsou pronásledováni, nespravedlivě vězněni nebo v přímém ohrožení života. Petice, urgentní akce a tlak na vládní představitele vedou k jejich propuštění nebo zlepšení podmínek. Můžeme iniciovat vyšetřování v případech, které místní úřady dosud ignorovaly. Výjimkou nejsou ani situace, kdy daná země začne na náš podnět problém řešit systematicky a jeden případ tak ovlivní tisíce dalších. Každý třetí případ, na kterém Amnesty pracuje, končí úspěchem.

Urgentní
akce

© Getty/SOPA Images

Rusko
Kritik režimu Vladimira Putina a ruské vojenské agrese na Ukrajině odsouzen k 25 letům vězení. Pomůžete?
Více informací...

Připojit se k petici:

Souhlasím se zpracováním osobních údajů podle zásad o ochraně a zpracování osobních údajů Adresátům petice zasíláme pouze křestní jméno a první písmeno příjmení signatářů, bez jakýchkoliv kontaktních údajů.

Celé znění on-line petice, kterou posíláme adresátům.

Adresáti

• Generální prokurátor, Krasnov Igor Viktorovich

Požadujeme

• Okamžité a bezpodmínečné propuštění Vladimir Kara-Murzy

nalezeno 463 výsledků:

Případ publikován 5.10.2021

Její sourozence tajně popravili, ona je už dvanáct let ve vězení. Pomůžete?

Íránka Maryam Akbari Monfaredová je již téměř dvanáct let nespravedlivě vězněna pouze kvůli svému kontaktu s příbuznými v zahraničí, již jsou členy exilové opoziční organizace Lidoví mudžahedínové. Dne 10. března 2021 byla převezena z věznice Evin v Teheránu do věznice v provincii Semnan, vzdálené přes 200 km od její rodiny, což je v rozporu jak s mezinárodním, tak íránským právem. Od června 2021 ji ve vězení nesmí rodina navštěvovat.

Případ publikován 9.9.2021

Vyzvěte FIFA, aby odpískala zneužívání migrujících pracovníků v Kataru

Mistrovství světa ve fotbale 2022 je jednou z nejočekávanějších sportovních událostí příštího roku. Přestože by se světový šampionát neobešel bez lidí, kteří kvůli němu do Kataru přijeli za prací, mnozí z nich na vlastní kůži zažívají zneužívání a vykořisťování ze strany zaměstnavatelů i státu. Amnesty International proto vyzývá Mezinárodní fotbalovou federaci (FIFA), aby využila svého vlivu a pomohla zastavit vykořisťování pracovníků.

Případ publikován 23.8.2021

Uvězněna za podporu rodin politických vězňů. Nenechme to tak!

Vietnamská prodemokratická aktivistka Nguyễn Thúy Hạnh byla v dubnu 2021 zatčena a obviněna z podrývání Vietnamské republiky kvůli fondu na pomoc politickým vězňům a jejich rodinám. V případě odsouzení jí hrozí až dvacet let vězení.

Případ publikován 23.8.2021

Sedm let vězení kvůli ochraně posvátné řeky

Případ publikován 23.8.2021

Čtyři roky vězení za pravdivé informace o Covidu

Případ publikován 23.8.2021

Ve vězení kvůli obhajobě obránců lidských práv

Případ publikován 11.8.2021

Bahrajnský student odsouzen k 28 letům vězení kvůli účasti na protivládních protestech. Pomůžete?

Kameel Juma Hasan, osmnáctiletý Bahrajnec, byl za účast na protivládních protestech odsouzen k 28 letům a dvěma měsícům vězení. V době svého odsouzení byl nezletilý, přesto byl souzen jako dospělý. V současné době je držen v nápravném a rehabilitačním středisku pro mladistvé v Dry Docku.

1345678910111213141547

Díky za upozornění...